7 obiceiuri de frumuseţe care îţi pot ruina cariera

Un CV bine facut iti poate aduce postul mult visat. Asa ar trebui, cel putin la nivel teoretic. In practica, insa, sunt mult mai multe aspecte la care sa fii atenta.

13 ian. 2019, 04:37
7 obiceiuri de frumuseţe care îţi pot ruina cariera

Aceste 7 obiceiuri de frumusete s-ar putea sa iti ruineze cariera. Ele au rezultat in urma unui sondaj realizat in Marea Britanie la care au participat mai multi reprezentanti din esalonul superior al managementului unor companii.

1. Exagerezi cu parfumul

Ca intotdeauna, ce e mult strica. Oricat de mult ti-ar placea tie un parfum, asta nu inseamna ca trebuie sa lasi dara in urma ta care sa reziste jumatate de ora. “Colegii ar trebui sa-ti simta parfumul doar atunci cand se apleaca peste umarul tau sa-ti arate ceva la computer si nu de la celalalt capat al biroului. Parfumurile tari, ca si mirosul puternic de transpiratie, nu creeaza un mediu propice desfasurarii unei activitati de birou. Mai mult, se creeaza animozitati si e destul de ciudat sa te duci la un om sa-i spuisau. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu vei obtine niciodata o marire de salariu daca-i dai sefului dureri de cap din pricina parfumului puternic”, a declarat Angie Strunk, vicepresedinte al Departamentului Operatiuni din cadrul Agentiei de Resurse Umane Sheakley.

2. Te joci cu parul

Jucatul cu parul in timp ce esti la birou te fac sa pari imatur. Este ca si cand ai sta la sedinte cu acadeaua in gura. “Orice semn de lipsa de incredere de sine, plictiseala, nervozitate, teama iti ucid cariera. Daca ai obiceiul sa te joci cu parul, nu veni niciodata cu el desfacut la birou!”, Sabina Gault, CEO si fondator al agentiei de PR Konnect.

3. Iti rozi unghiile

Intra in aceeasi categorie cu invartitul parului. Insa, pe langa faptul ca esti nervos, stresat, plictisit sau instabil, rosul unghiilor mai poate spune despre tine ca stai prost la capitolul igiena personala. “Imagineaza-ti ca dai mana cu cineva si ai degetele pline de sange, oja sarita si unghiile neingrijite. Lasand la o parte capitolul imagine, dai si impresia ca nu poti face fata in situatii de stres. Si, slava Domnului, in business sunt destule astfel de situatii. Nu trebuie neaparat sa ai unghiile facute, insa ele trebuie sa fie taiate frumos si sa fie curate”, spune Leah McAdaragh, National Sales Manager la o companie britanica.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.