A deschis Wikipedia a avut un şoc: A văzut ora şi data la care va muri

Claudia Pineiro, o romancieră argentiniană, a dezvăluit în ziarul spaniol El Pais că a descoperit pe pagina sa de pe Wikipedia data şi ora morţii sale.

24 nov. 2014, 18:59

Un vizitator al paginii sale de pe Wikipedia a fost cel care a alertat-o pe Claudia Pineiro de această eroare.

E un pic mai mult de două săptămâni de-atunci. Era la miezul nopţii de duminică. Am aruncat o ultimă privire pe Twitter, Facebook şi e-mail, urmând ca apoi să merg să dorm liniştită. Când deodată am avut un şoc, după ce un cunoscut mi-a trimis următorul tweet: @claudiapineirao m-am speriat când am văzut pe Wikipedia că ai murit. Dar, când am văzut că asta se va întâmpla în viitor m-am mai liniştit„.

Într-adevăr, pe pagina de Wikipedia a Claudiei Pineiro era trecută ca dată a morţii 26 noiembrie 2014. Claudia Pineiro are 54 de ani şi se bucură de recunoaştere internaţională, cărţile sale fiind traduse în mai multe limbi.

Claudia a fost şocată să vadă că a fost declarată moartă, dar s-a resemnat în a-l căuta pe cel care a făcut asta . „Anonimatul este călcâiul lui Ahile a sistemului virtual. Acum câţiva ani, dar asta pare deja preistorie, dacă voiai să insulţi pe cineva, să-l baţi sau să-l înjunghii, trebuia să stai în faţa lui şi să te uiţi la el. Azi, în lumea virtuală, nu mai este cazul. Nu ştim cine ne agresează şi, mai rău, nici nu ne dăm seama când suntem atacaţi„.