A murit Harry Coradini, solistul trupei Progresiv TM

Solistul trupei Progresiv TM, Harry Coradini, s-a stins din viaţă la vârsta de 73 de ani. Vestea a fost confirmată de fostul său coleg de trupă, Ilie Stepan. 

21 mai 2017, 10:44

Născut pe 20 februarie 1944 la Timişoara, Harald Kölbl (care avea să ia mai târziu numele de scenă Harry Coradini) a fost una dintre vocile emblematice ale rockului românesc.

Formaţia Progresiv TM s-a înfiinţat în anul 1972, cu numele „Clasic XX”. În 1973 şi-a schimbat denumirea, devenind una dintre formaţiile rock de mare succes din România. Formula de debut a grupului îi cuprindea pe Ladislau Herdina (chitară solo, chitară acustică, voce), Zoltan Kovacs (chitară bas) Helmuth Moszbrucker (baterie), Ştefan Pentek (claviaturi) şi Harry Coradini (solist vocal).

Fostul său coleg de trupă, Ilie Stepan, a postat un mesaj pe pagina de Facebook: „Muzica rock din România este de astăzi mult, mult mai săracă…A plecat dintre noi Harry Coradini, una dintre cele mai mari voci ale rockului românesc…vocea etalon a grupului Progresiv Tm din anii ’70. Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, Harry!”, a scris Ilie Stepan.

Sursa: adevarul.ro