A murit omul care l-a adus pe Hagi la Barcelona. Legendarul Josep Lluis Nunez s-a stins din viaţă luni

Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Josep Lluis Nunez, a murit, luni, la 87 de ani. El a fost cel mai longeviv preşedinte din istoria clubului catalan.

03 dec. 2018, 14:29
A murit omul care l-a adus pe Hagi la Barcelona. Legendarul Josep Lluis Nunez s-a stins din viaţă luni

Josep Lluis Nunez, preşedintele care i-a adus pe Gică Hagi şi Gică Popescu la FC Barcelona, a decedat la vârsta de 87 de ani. El condus clubul de pe „Camp Nou” în perioada 1978-2000, 22 de ani – cel mai longeviv președinte din istoria clubului catalan – acesta reuşind să facă o serie de transferuri de top în această perioadă, dar și să aducă în vitrina clubului zeci de trofee. Anunțul a fost făcut luni, 3 decembrie 2018.

La mijlocul anilor ’90, fostul oficial al catalanilor i-a adus la echipă pe Gică Hagi, în vara anului 1994, şi pe Gică Popescu, un an mai târziu. Josep Lluis Nunez a condus-o pe FC Barceloona în perioada 1 iulie 1978-23 iulie 2000, fiind succedat de Joan Gaspart. De-a lungul mandatelor sale, Nunez a reuşit o serie de transferuri de top, aducându-i la echipă pe Bernd Schuster, Diego Maradona, Ronald Koeman, Romario sau Ronaldo. O altă decizie importantă a fost numirea lui Johan Cruyff pe postul de antrenor, olandezul reuşind să aducă prima Cupă a Campionilor Europeni.

În perioada în care Josep Lluis Nunez a fost preşedinte la FC Barcelona, catalanii au reuşit să câştige 29 de trofee, dintre care şapte au fost obţinute în competiţiile europene.