A murit scriitorul argentinian Ricardo Piglia

Scriitorul argentinian Ricardo Piglia, romancier, critic și eseist, autor al unei vaste opere tradusă în cincisprezece limbi, a murit vineri la Buenos Aires, la vârsta de 75 de ani, informează AFP.

07 ian. 2017, 11:16
A murit scriitorul argentinian Ricardo Piglia

Piglia a trăit mulți ani în SUA, dar se întorsese de câteva luni în capitala Argentinei. El suferea de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Scriitorul argentinian s-a născut la 24 noiembrie 1941 R Adrogue, în apropiere de Buenos Aires. După ce a studiat istoria, a lucrat pentru diverse publicații.

Printre numeroasele opere pe care le-a lăsat în urmă se numără romane — „Respiracion artificial”, „Plata quemada”, „Blanco notturno”, „El camino de Ida” (tradus în română — „Calea Idei Brown”) — nuvele, eseuri…

Ministrul argentinian al Culturii a transmis un mesaj în memoria scriitorului. „Ricardo Piglia a plecat, ne mai rămâne Emilio Renzi”, a scris oficialul în contul său de Twitter, făcând referire la personajul fictiv care apare în operele scriitorului, mai arată sursa citată.

Ricardo Piglia a primit numeroase premii printre care se numără „Ricardo Gallegos”, în 2011, cea mai importantă distincție literară din America Latină.

Scriitorul a predat la universitățile din Buenos Aires, Princeton și California din Statele Unite.