A murit temutul gangster „Dinţi de Câine”. A fost primul care a folosit un AK-47 într-un jaf armat

Yip Kai Foon, un cunoscut gangster din Hong Kong, mai cunoscut sub numele de "Dinţi de Câine" sau "Cap de Gâscă", a murit miercuri, la vârsta de 55 de ani.

19 apr. 2017, 07:52
A murit temutul gangster „Dinţi de Câine”. A fost primul care a folosit un AK-47 într-un jaf armat

Yip Kai Foon era originar din provincia chineză Guangdong şi a îngrozit Hong Kong-ul cu banda sa. Ei erau specializaţi în jefuirea de magazine de bijuterii, folosind puşti de asalt. „Dinţi de Câine”, care avea strânse legături Triadele, a fost, de altfel, primul infractor care a folosit un AK-47 într-un jaf armat în Hong Kong. S-a întâmplat pe 9 iunie 1991, ziua în amiaza mare, când au jefuit cinci magazine de bijuterii. Au tras 54 de gloanţe în schimbul de focuri cu poliţia şi au reuşit să scape având asupra lor bijuterii în valoare de aproape 700.000 euro. De remarcat că mulţi trecători au crezut că asistă la turnarea unui film, neputând crede că mitralierele sunt folosite în public, pentru un jaf.

Pe 10 martie 1992, banda lui Yip a tras 65 de focuri în poliţişti şi a scăpat cu bijuterii în valoare de 350.000 euro. De asemenea, se crede că a fost implicat într-un jaf care a avut loc pe 6 martie 1993, în timpul căreia a fost ucisă o trecătoare. Poliţia l-a împuşcat atunci pe unul din membrii bandei, iar corpul acestuia a fost abandonat în stradă în timpul urmăririi, după ce gangsterii au schimbat maşinile.

În total, se estimează că Yip a furat aur în valoare de peste 2,5 milioane de dolari. Finalul său de „carieră” a fost pe 13 mai 1996, când a fost capturat după o luptă dramatică, în timpul unui jaf. În 1997 a fost condamnat la 41 de ani de închisoare, pedeapsa fiindu-i redusă apoi la 36 de ani. În martie 2004 s-a convertit la creştinism, iar în ianuarie 2010 i-a fost adăugat un spor de pedeapsă de şase luni, pentru agresarea unui ofiţer de poliţie, în închisoare. Pe 1 aprilie a fost internat într-un spital din Hong Kong, fiind diagnosticat cu cancer, iar pe 19 aprilie a murit.