Accident grav în Austria. Un microbuz plin cu români a fost implicat UPDATE

Un accident în care au fost implicate un microbuz românesc, un autoturism românesc și un tir din Slovacia a avut loc în luni după amiază, pe Autostrada A4 din Austria. Din primele informații se pare că doi pasageri din microbuz au fost răniţi grav și au fost transportați cu elicopterul la spital.

30 iul. 2018, 16:37
Accident grav în Austria. Un microbuz plin cu români a fost implicat UPDATE

UPDATE: Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri.

Menționăm că rănile suferite de cetățenii români nu le pun viața în pericol.

Ambasada României la Viena monitorizeaza situația si este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregatită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Accidentul a avut loc pe Autostrada Este A4 din Bruck a.d. Leitha.

Din primele informaţii, de vină ar fi șoferul microbuzului înmatriculat în România care nu a observat că mașinile din fața sa încetinesc din cauza algomerației. El a intrat puternic într-un alt autoturism înmatriculat în România care circula în fața lui. Autoturismul lovit a fost proiectat la rândul lui într-un TIR din Slovacia care era oprit în fața lor, scrie stiridiaspora.ro.

Pentru transportarea răniților la spital s-au folosit două elicoptere. Unul dintre români a fost transportat la spitalul din Baden, iar celălalt la Eisenstadt.

Circulația în zonă a fost blocată timp de două ore, iar coada pe autostradă este de peste zece kilometri.

Citeşte şi Autobuz plin cu 40 de persoane, implicat într-un accident rutier