ACCIDENT GRAV: Un microbuz a fost izbit frontal de un TIR. A fost declanşat CODUL ROŞU DE INTERVENŢIE UPDATE

Un accident deosebit de grav a avut loc joi dimineaţă în localitatea Iveşti din judeţul Vaslui, unde un microbuz de pasageri a fost izbit frontal de un TIR. Autorităţile au declanşat CODUL ROŞU DE INTERVENŢIE. Traficul auto a fost blocat în zonă, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia revenind la normal în jurul orei 9.30.

29 dec. 2016, 06:13
ACCIDENT GRAV: Un microbuz a fost izbit frontal de un TIR. A fost declanşat CODUL ROŞU DE INTERVENŢIE UPDATE

În microbuz se aflau 20 de pasageri, în urma impactului frontal cu TIR-ul fiind rănite grav cinci persoane, conform România TV.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie pentru a ajuta victimele accidentului.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, a fost activat codul roșu de intervenție, fiind vorba despre un accident cu victime multiple.

„La fața locului s-au deplasat cinci ambulanțe, dintre care două ale Serviciului de Ambulanță, două mașini cu echipaje de prim-ajutor și mașina de Terapie Intensivă Mobilă. Totodată, se intervine cu două autospeciale pentru descarcerare. Din primele informații sunt mai multe victime, dintre care cinci sunt în stare gravă, dar conștiente, cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi sau policontuzii prin accident rutier”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

„Microbuzul, care efectuează curse regulate, circula dinspre Podul Turcului spre Bârlad, iar TIR-ul circula dinspre Tutova. Şoferul TIR-ului nu a dat prioritate de trecere şi a lovit microbuzul care circula regulamentar”, a preciyat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredana David, conform news.ro. 

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat, a precizat sursa citată.

Cinci persoane, printre care un minor, au fost rănite, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 8.15, în judeţul Vaslui, traficul rutier a fost întrerupt pe DN11A Podul Turcului – Bârlad, la intersecţia cu DJ 243 A, în localitatea Iveşti, din cauza unui accident în care au fost implicate un microbuz şi un autotren.