Aceste alimente intensifică senzația de foame

Deși ai mâncat tot îți este foame? Anumite alimente îți intensifică senzația de foame și în timp îți pot da mari bătăi de cap.

12 ian. 2018, 06:47
Aceste alimente intensifică senzația de foame

Specialiștii în nutriție recomandă să nu sărim peste nici o masă, iar micul dejun să fie o veritabilă porție de sănătate și de energie care să îți ofere în același timp și senzația de sațietate până la masa de prânz.

Cerealele cu lapte

Cel mai comun mic dejun se pare că nu este tocmai cel mai sănătos. Și asta deoarece ele se absorb foarte repede și astfel nivelul de zahar din sânge va scădea și el, așa că să nu te mire dacă imediat te vei confrunta cu senzația de foame.

Nu trebuie să le excluzi din aimentația ta, ci trebuie să diversifici astfel încât pe lângă aceste cereale să îi mai oferi și o altă sursă de energie, de exemplu un avocado, un ou, un sandvich.
Evită produsele de patiserie

Pâinea cea de toate zilele îți oferă o falsă senzație de sațietate, astfel că vei fi tentat să mănânci mai mult și mai des. Și iată cum se explică surplusul de kilograme.

Zaharul din sânge în momentul în care scade va transmite semnale creierului pentru a i se furniza organismului noi surse de energie.

Afectată va fi de asemenea și insulina de fluctuațiile de zahăr, deci de aici până la instalarea diabetului zahart nu este tocmai cale lungă.

Perturbările alimentare la care este supus organismul tău la un moment dat vor lăsa deloc urme tocmai sănătoase.

Din aceiași categorie fac parte și batoanele de slăbit, orezul exapandat, covrigii.

În plus, aceste produse îți vor oferi senzația de balonare.

Nu bea sucuri naturale pe stomacul gol

Sucurile de fructe îți oferă energie, vitamine însă fără fibrele din pulpă, necesare digestiei corespunzătoare. Dacă alegi să consumi dimineața la micul dejun un suc proaspăt făcut în casă, la scurt timp vei observa cum energia ta se dispersează, nivelul de zahăr va crește în organism și imediat vei simți nevoia de a mânca și altceva. Iar de cele mai multe ori acel alt ceva face parte din categoriile de mai sus, deloc sănătoase în această combinație.
Produsele slabe în grăsimi

Iaurturile și brânzeturile dietetice servita dimineața la micul dejun fără a mai avea niciun alt aport energetic te va „ajuta” să simți nevoia de foame și să facilitezi acumularea de țesut adipos.

Mai ales iaurturile cu fructe, acestea îți vor oferi o cantitate mare de zaharuri, conservanți.

Optează pentru un iaurt normal la care să adaugi o banană, și vei vedea diferența.

Tot din categoria produselor ce favorizează senzația de foame fac parte și produsele de tip fast food, acestea au o cantitate mare de sare, conservanți și oferă o falsă senzație de sațietate. În pus, aportul caloric al acestor produse nu este deloc prietenos cu silueta ta.

Află ce trebuie să conțină un mic dejun sănătos pe clicksanatate.ro.