Acuzaţii grave în cazul exerciţiilor militare din Călăraşi. Un ofiţer acuză detonarea pe câmp a unor rachete cu uraniu VIDEO

Un ofiţer de armată, martor la mai multe manevre militare care au avut loc în sudul României, spune că rachetele detonate la Jegălia ar conţine uraniu scăzut, un element radioactiv.

16 nov. 2017, 10:13
Acuzaţii grave în cazul exerciţiilor militare din Călăraşi. Un ofiţer acuză detonarea pe câmp a unor rachete cu uraniu VIDEO

Localnicii se plâng şi ei că recoltele le sunt afectate de poluarea excesivă , ba chiar susţin că au apărut şi animale-mutant.

Ofiţerul care a trimis imaginile echipei de jurnalişti de la România TV spune că rachetele detonate la Jegălia conţin uraniu scăzut, un element radioactiv care afectează mediul pe termen lung. „Au fost mai multe unități militare, iar americanii au sosit de la baza Kogălniceanu din Constanța, ei au adus rachetele ce trebuiau detonate. (…) Problema se pune că astfel de detonări au loc pe întreg teritoriul țării, iar rachetele cu uraniu scăzut sunt extrem de periculoase mediului. (…) Am fost mulți soldați acolo, nu se mai știe cine a filmat. (…) Vă dați seama că va fi scandal mare în MApN, CSAT…, nu vreau să îmi pierd slujba și pensia. (…) Sper prin aceasta să se tragă un semnal de alarmă și să nu se mai întâmple astfel de lucruri!„, spune ofiţerul, sub protecţia anonimatului.

Citeşte şi Nor radioactiv asupra Europei: Nu se cunoaşte sursa emisiilor, însă ar fi putut avea loc în sudul munţilor Urali

Localnicii din Jegălia vorbesc de tot felul de ciudăţenii apărute în urma detonărilor. Toţi oamenii au auzit exploziile, însă nu au curaj să vorbească despre asta.

Nici comisarii de la Garda de Mediu Călăraşi nu vor să comenteze incidentul. Nu-i interesează şi oricum nu au cu ce să măsoare nivelul radiaţilor.

Echipa România TV a cerut un punct de vedere şi de la Ministerul Apărării, dar deocamdată nu a primit niciun răspuns.