Acuzaţii GRAVE la adresa lui Mugur Isărescu. Cum l-a ajutat pe Virgil Măgureanu să ia un credit de 2 MILIOANE de euro

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a fost denunţat la DNA pentru intervenţii în sistemul bancar. Dezvăluirile au fost făcute de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, primul şef al SRI după 1990.

15 mart. 2016, 11:03
Acuzaţii GRAVE la adresa lui Mugur Isărescu. Cum l-a ajutat pe Virgil Măgureanu să ia un credit de 2 MILIOANE de euro

Alina Măgureanu le-a declarat procurorilor că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, l-a ajutat pe fostul şef al SRI să obţină un credit de 2 milioane de euro! În plus, Măgureanu ar fi apelat la documente false pentru a justifica banii.

Fosta sa noră le-a spus procurorilor anticorupţie, că Virgil Măgureanu i-a cerut lui Isărescu „să intervină la conducătorii bancilor Veneto Banca (cumpărată ulterior de Unicredit Ţiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de Euro”.

În denunţul depus la DNA, Alina Măgureanu mai spune că fostul socru le-a spus ei şi soţului său că nu ar fi reuşit să obţină creditul dorit, fără intervenţia lui Mugur Isărescu. „Măgureanu Virgil şi-a exprimat satisfacţia privind rezultatul intervenţiilor, explicându-ne mie şi soţului meu că Isărescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a două bănci şi că în câteva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite”, a scris Alina Măgurean în declaraţia de la DNA, potrivit România TV.