Adam Johnson a fost găsit vinovat de activitate sexuală cu o minoră. Închisoarea este inevitabilă

Adam Johnson, fostul fotbalist al echipei Sunderland, a fost găsit vinovat de activitate sexuală cu o minoră de 15 ani, după procesul care a avut loc la Bradford Crown Court, jucătorul riscând o pedapsă de până la zece ani de închisoare.  

02 mart. 2016, 17:54
Adam Johnson a fost găsit vinovat de activitate sexuală cu o minoră. Închisoarea este inevitabilă

Adam Johnson (28 ani) a scăpat de acuzaţia de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră, după ce a acceptat acuzaţiile de activitate sexuală cu o minoră în vârstă de 15 ani şi de corupere de minori.

Judecătorul Jonathan Rose l-a avertizat pe Johnson că riscă între cinci şi zece ani de închisoare, iar acesta a fost eliberat pe cauţiune până la anunţarea sentinţei, care cel mai probabil va avea loc peste două sau trei săptămâni.

Adam Johnson s-a întâlnit cu tânăra în ianuarie 2015, după ce a acceptat să-i ofere un tricou cu autograf. Jucătorul a recunoscut că a sărutat-o pe tânără, însă în timpul întâlnirii din maşina lui Range Rover nu a „mers mai departe”. Tânăra a spus juriului că jucătorul „i-a băgat mâna în pantaloni” şi că ea i-a făcut sex oral.

Juriul, format din opt femei şi patru bărbaţi, nu l-a găsit pe Johnson vinovat la acuzaţia de sex oral, dar l-a găsit vinovat cu 10-2 de activitate sexuală.

Adam Johnson a fost concediat de Sunderland, după ce a pledat vinovat în faţa tribunalului, în urmă cu trei săptămâni. În acest sezon, Johnson a jucat în 20 de meciuri pentru Sunderland şi a înscris două goluri. Adam Johnson era legitimat la gruparea Sunderland din 2012 şi avea un salariu săptămânal de 60.000 de lire sterline (78.000 de euro).