Adjunctul Brigăzii Rutiere Bucureşti şi alţi şapte poliţişti, cercetaţi în libertate UPDATE

Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, împreună cu Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, ofiţerul Marius Maghiari şi alţi cinci poliţişti vor fi cercetaţi în libertate a decis Judecătoria Sectorului 1 după ce ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de Marius Maghiari.

01 aug. 2015, 05:11
Adjunctul Brigăzii Rutiere Bucureşti şi alţi şapte poliţişti, cercetaţi în libertate UPDATE

Judecătoria Sectorului 1 a respins propunerea procurorilor şi a decis cercetarea în libertate a comisarului Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, a comisarului Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie şi a lui Marius Maghiari, şef al unui serviciu din cadrul Brigăzii Rutiere, informează România TV

În acelaşi dosar fuseseră arestaţi poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, dar şi poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui.

Comisarii Ioan Daniel Bocan şi Daniel Piştea, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră şi trei de Secţia 2 de Poliţie sunt acuzaţi că ar fi înceract să muşamalizeze un accident rutier produs de ofiţerul Marius Maghiari.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat o femeie pe raza Secţiei 2 Poliţie, dar incidentul a fost încadrat la accident de muncă.

Cei opt poliţişti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au propus şi arestarea acestora.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz.

„Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Sapte dintre ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului şi instigare la fals.