Administratorul azilului din Bucureşti unde a avut loc incendiul în care o persoană a murit, plasat sub control judiciar

Administratorul azilului din Bucureşti unde a avut loc un incendiu în urma căruia o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite a fost plasat, miercuri, sub control judiciar, după ce a fost audiat la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Simona Tănase este cercetată pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă, în condiţiile în care azilul funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu.

04 oct. 2017, 12:07
Administratorul azilului din Bucureşti unde a avut loc incendiul în care o persoană a murit, plasat sub control judiciar

Simona Tănase, administratorul azilului, a fost audiată timp de aproximativ patru ore la Parchetul Tribunalului Bucureşti, procurorii începând urmărirea penală în cazul acesteia pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă.

La finalul audierilor, femeia a fost plasată sub control judiciar.

Ea le-a declarat jurnaliştilor că nu are nici o vină pentru ceea ce s-a întâmplat şi că atunci când a deschis azilul de bătrâni a vrut să facă un bine. Femeia a mai susţinut că nu a avut niciun beneficiu, ea cheltuind pe medicamente şi hrană banii primiţi, scrie news.ro.

Pentru joi, a fost chemată la audieri asociata Simonei Tănase.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început, sâmbătă, urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul azilului de bătrâni care a luat foc sâmbătă dimineaţă şi care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu.

O persoană a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital în urma incendiului puternic izbucnit sâmbătă dimineaţă, stins de pompieri după aproximativ şase ore, la un azil de bătrâni din sectorul 3 din Capitală. Bătrânii au fost duşi la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar şi la Spitalul Judeţean Ilfov. Flăcările s-au extins şi la alte două clădiri, dintre care un service auto.

Azilul de bătrâni nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, a anunţat ISU Bucureşti – Ilfov.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început, sâmbătă, urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Citeşte şi O infirmieră de la azilul de bătrâni care a luat foc dezvăluie de unde ar fi izbucnit incendiul