Aeronava Airbus A310, retrasă din flota TAROM

TAROM a decis ca aeronava Airbus A310 să fie retrasă din flota sa. Avionul, ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992, a fost utilizat pentru curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinatii europene.

29 oct. 2016, 17:53
Aeronava Airbus A310, retrasă din flota TAROM

Aeronava, cu 209 de locuri disponibile, a purtat catre cele mai diverse destinatii, presedinti de stat, membri de guvern, echipa olimpica si multe alte personalitati nationale si internationale.

Airbus A310-300 YR-LCA are 24 ani de la primul zbor. Botezat Transilvania , avionul a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992. Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinatii europene. Dupa renuntarea la destinatiile transatlantice Aibus-urile din flota TAROM au continuat sa fie folosite pentru destinatii europene si nu numai cum ar fi Madrid, Dubai, Tel Aviv.

Evenimentul care a marcat retragerea aeronavei din flota TAROM a avut loc in fata Salonului Oficial, dupa aterizarea aeronavei de la Madrid, unde a fost intampinata de fosti piloti si insotitori de bord ai companiei care au operat aceasta aeronava, de presa, de iubitori de aviatie si de tunuri cu apa, se arată într-un comunicat de presă al TAROM.