Afacere de familie, cu moaştele bunicului. Pelerini din toată ţara, ademeniţi în fundul cartierului Giuleşti VIDEO

Părintele Ilie Lăcătuşu nu a fost sanctificat, dar oasele lui fac cel puţin o minune: umplu buzunarele urmaşilor. Pelerinii vin din toată ţara în cimitirul amplasat în cartierul Giuleşti din Capitală, la cavoul cu program afişat ca la supermarket. Ei cred că nepotul "moaştelor", care cântă în corul Mitropoliei, va citi acatistele lăsate de ei aici, când ajunge în Centru, la el la serviciu.

03 ian. 2016, 18:03
Afacere de familie, cu moaştele bunicului. Pelerini din toată ţara, ademeniţi în fundul cartierului Giuleşti VIDEO

Părintele Ilie Lăcătuşu a fost fost deţinut politic şi a murit în 1983 la Târgu Ocna. 16 ani mai târziu rudele l-au dezgropat, în acelaşi momânt dorind să o îngroape şi pe soţia acestuia. Nu mică le-a fost mirarea urmaşilor, când au descoperit că trupul nu putrezise, deşi nu a fost îmbălsămat.

Biserica Ortodoxă n-a fost impresionată suficient pentru a-l trece pe Ilie Lăcătuşu pe lista sfinţilor. Ginerele lui n-a mai îngropat trupul preotului. L-a pus într-un cavou în cimitirul Giuleşti şi a pus pe picioare o afacere bănoasă: pelerinajele.

Citeşte şi Cum şi-a făcut un preot apariţia la slujbă. Părintele a fost SUSPENDAT VIDEO

Pe uşa cavoului, programul e afişat ca la butic. Cel care se ocupă de afacere e nepotul preotului Ilie Lăcătuşu, în timp ce paznicul cimitirului se distrează când vede afluenţa de pelerini.