Afaceristul Teodor Sterian, pus sub control judiciar, NEAGĂ implicarea în filajul de la Paris

Omul de afaceri Teodor Sterian a fost pus, miercuri seară, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul Apa Nova în urma mai multor ore de audieri, el fiind acuzat de efectuare de interceptări ilegale și complicitate la luare de mită, au declarat surse judiciare.

28 oct. 2015, 17:33
Afaceristul Teodor Sterian, pus sub control judiciar, NEAGĂ implicarea în filajul de la Paris

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, Teodor Sterian a negat, răspunzând unor întrebări, implicarea sa în interceptarea ilegală a angajaților Apa Nova, dar și în filajul Alinei Bica și al Elenei Udrea la Paris, potrivit Agerpres. Unele surse au afirmat în cursul zilei de miercuri că Teodor Sterian ar fi bănuit că le-ar fi filat pe Bica, pe Udrea și pe Ana Maria Topoliceanu la Paris.

Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuau filaje și interceptări cu scopul de a împiedica divulgarea de către angajați a datelor care să conducă la depistarea activităților ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

În același scop a fost încheiat la nivelul Apa Nova un contract cu SC SIS Strategy SRL, administrată de Teodor Sterian. Acesta este finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu despre care procurorii spun că este reprezentantul neoficial al intereselor Grupului Veolia în România.

În documentele DNA se arată că prin intermediul acestor servicii de securitate s-a indus angajaților o stare de teamă cu scopul de a-i „fideliza”.

Conform sursei citate, filajele se realizau fără acordul angajaților, încălcându-se în acest fel legea.

Citeşte şi: DOSARUL APA NOVA. Măsurile luate de DNA. Cum funcţiona serviciul de FILAJ şi interceptări din companie