ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Încă un candidat intră în cursa pentru Cotroceni. În 2009, a luat 43.000 de voturi

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), Constantin Rotaru, şi-a depus candidatura la Preşedinţie, marţi, la Biroul Electoral Central (BEC). La scrutinul din 2009, Rotaru a obţinut peste 43.000 de voturi.

23 sept. 2014, 10:35

‘Primii doi preşedinţi ai României s-au comportat ca nişte spectatori care i-au lăsat pe toţi lupii hulpavi să distrugă ţara numai din dorinţa de a sta confortabil la Cotroceni, iar al treilea şef de stat, autointitulat preşedinte jucător, s-a plasat din start în afara Constituţiei şi în fruntea celor care au vrut să facă regulile în România’, a declarat Constantin Rotaru, scrie Agerpres.

El a făcut referire la 25 de ani de ‘guvernare duşmănoasă’ la adresa poporului. ‘Avem un Parlament extrem de confuz prin legislaţia pe care a adoptat-o, o justiţie complice la tot ce s-a întâmplat rău României în ultimii 25 de ani’, a opinat Rotaru.

Acesta a mai susţinut că în România nu există democraţie. ‘Faptul că avem posibilitatea cu toţii să alegem nu este de ajuns. Trebuie ca poporul român să aibă posibilitatea să îl şi dea jos pe cel pe care l-a ales în condiţiile în care nu-şi îndeplineşte atribuţiile’, a declarat preşedintele PAS.

Conform datelor BEC din 2009, Constantin Rotaru a candidat la alegerile prezidenţiale din acel an, din partea Partidului ‘Alianţa Socialistă’, obţinând peste 43.000 de voturi.

După cum relevă site-ul oficial al PAS, la 1 decembrie 2013, Partidul ‘Alianţa Socialistă’ a devenit Partidul Alternativa Socialistă (PAS), prin fuziunea cu Alternativa Socialistă.

Aceeaşi sursă mai aminteşte, în istoricul formaţiunii, că la congresul din 2010 s-a încercat modificarea denumirii Partidului ‘Alianţa Socialistă’ în Partidul Comunist Român, dar modificarea nu a fost acceptată la tribunal.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ULTIMA ZI de depunere a candidaturilor. Cine ar putea RATA intrarea în cursă