ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Ponta, primit cu entuziasm de românii stabiliţi în Spania

Premierul Victor Ponta s-a aflat în cursul zilei de duminică la Madrid, unde s-a întâlnit cu românii stabiliți în Spania. Acesta le-a transmis celor prezenți la eveniment un mesaj de unitate, afirmând că e important ca românii să fie mai uniţi atât în ţară, cât şi peste hotare, pentru a le arăta celorlalţi cetăţeni ai UE că sunt egali cu ei.

19 oct. 2014, 16:48
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Ponta, primit cu entuziasm de românii stabiliţi în Spania

Este important sa fim mai uniţi în ţară şi peste hotare. Vreau să spunem că suntem mândri că suntem români, că suntem egali cu ceilalţi cetăţeni din UE, că suntem buni în ceea ce facem„, a spus Ponta, la o întâlnire cu românii din Spania.

Ponta a subliniat că actualul guvern este singurul care, în afara promisiunilor electorale, a luat măsuri concrete şi a redus o parte importantă din taxele consulare.

Atunci când am aprobat legea cu reducerea taxelor consulare, tot atunci am dublat alocaţia pentru 500.000 de copii din România. M-am gândit în acelaşi timp ce facem pentru cei care au de plătit o taxă pentru ca să-şi înregistreze copiii în diaspora. Şi atunci am redus aceste taxe consulare„, a declarat Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Ponta, reacţie la întâlnirea Iohannis-Brok: Nu e bine să fii prieten cu cel care a vrut AMPRENTAREA românilor

Prim-ministrul le-a vorbit românilor din Spania şi despre proiectele „Prima casă” şi „Prima maşină” dedicate românilor din afara graniţelor, care au scopul încurajării acestora să se întoarcă acasă. Totodată, Ponta a vorbit şi despre programul care se referă la o schemă de finanţare, cu valoare cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de euro, pentru înfiinţarea de firme în România de către românii plecaţi în ţările din UE, cu posibilitatea deschiderii de puncte de lucru în aceste state, însă cu condiţia ca impozitul pe profit să fie plătit în România.