Alergie la copii. 10 întrebări pe care toţi părinţii le au. Alergiile la animalele de casă

Alergie la copii. In ultimii ani, alergiile la copii au devenit un lucru obisnuit. Medicii pediatri raporteaza din ce in ce mai multe cazuri, iar simptomele sunt diverse: de la un nasuc care curge in continuu, la respiratie suieratoare sau eczeme. Numai mamele care se confrunta cu asa ceva stiu cat este de frustrant.

20 mart. 2018, 09:04
Alergie la copii. 10 întrebări pe care toţi părinţii le au. Alergiile la animalele de casă

Alergie la copii. Iata 10 intrebari la care toti parintii ar vrea sa afle raspunsul, mai ales cei care se confrunta cu alergie la copii.

Ce este alergia la copii?

Alergia este o boala generata de reactia sistemul imunitar care se alerteaza la substante de obicei inofensive pe care le respiram (polen, praf etc.), le mancam sau cu care pielea intra in contact. Organismul „lupta” cu aceste substante considerate periculoase, aparand inflamatii, secretii de mucus in exces si diverse alte simptome care creeaza o stare de disconfort.

De ce unele persoane sunt alergice si altele nu?

Specialistii spun ca exista o predispozitie genetica spre alergie, ceea ce inseamna ca alergiile apar in familii care au un istoric cu aceasta boala. Un copil poate mosteni de la parinti predispozitia spre alergie, insa aceasta poate aparea si sub o alta forma.

Pot preveni alergiile, daca pe timpul sarcinii sau in timpul alaptarii evit alimentele cu factor de risc?

Se crede ca evitand anumite alimente cu factor de risc alergogen se poate amana aparitia alergiei la copii, insa niciun studiu nu a dovedit clar aceasta supozitie. Se stie, insa, ca evitand anumite alimente poti face rau copilului, pentru ca il privezi de diversi nutrienti foarte importanti in dezvoltarea lui. Cere sfatul medicului cu privire la fiecare nou aliment pe care vrei sa-l introduci in dieta copilului.

Daca alaptez, pot preveni o alergie la copii?

Laptele matern in primele luni de viata face minuni. Statistic vorbind, exista un risc mult mai mare de dezvoltare a unor alergii din cauza laptelui formula decat din pricina laptelui matern. In plus, laptele matern contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Care formula de lapte este cea mai buna?

Daca esti nevoita sa-i dai copilului lapte formula, decizia finala ar trebui sa-i apartina medicului pediatru. Cele mai recomandate si utilizate formule de lapte sunt cele pe baza de lapte de vaca. In cazul in care in familie exista un istoric de alergie sunt recomandate formulele hidrolizate. Laptele de soia este si el folosit in cazul bebelusilor alergici la lapte, insa se poate ajunge la alergie la produsele pe baza de soia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.