Alertă falsă cu bombă la Palatul Parlamentului

Un apel făcut la serviciul de urgenţă 112 a anunţat, joi dimineaţă, că o bombă a fost amplasată în Palatul Parlamentului. Angajaşii SPP au intervenit imediat, însă nu au găsit niciun dispozitiv care să pună viaţa oamenilor în pericol.

14 ian. 2016, 08:56
Alertă falsă cu bombă la Palatul Parlamentului

Un apel la 112, făcut joi dimineaţă, anunţa că o bombă a fost amplasată la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din interiorul instituţiei, informează România TV.

Angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază din Palatul Parlamentului au fost alertaţi şi s-au făcut toate verificarile pentru un control antitero, în zona care aparţine Senatului. S-a verificat inclusiv holul din faţa biroului preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Controale s-au făcut şi în zona Parlamentului, care aparţine Camerei Deputaţilor, deoarece anunţul la 112 nu a precizat unde la Parlament a fost pusă bomba. Cei de la SPP nu au găsit nicio bombă în clădire.

Instituția are trei inele de apărare. Inelul principal implicat acum este SPP. Este o problemă a SPP, ei au făcut verificarea. Eu tot ce știu este că a fost un apel la 112 că ar fi în Palatul Parlamentului…, dar s-au făcut verificări și nu s-a confirmat așa ceva. (…) Instituția Parlamentului este, oricum, una foarte bine păzită. Este a doua instituție ca importanță„, a declarat secretarul general al Senatului, Ion Vărgău

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţior Valeriu Zgonea nu se aflau la Parlament, atunci când s-a dat alerta cu bombă.