ALERTĂ ÎN PARÂNG. O persoană a murit după ce a fost surprinsă de avalanşă

O persoană care a fost surprinsă de o avalanşă ce a avut loc în Masivul Parâng, a murit.

01 dec. 2017, 11:09
ALERTĂ ÎN PARÂNG. O persoană a murit după ce a fost surprinsă de avalanşă

UPDATE: ISU Hunedoara: Persoana surprinsă în avalanşă este decedată

Echipele de intervenţie au ajuns, vineri, la persoana surprinsă de avalanşă în Munţii Parâng, sub Vârful Cârja, şi au constatat că nu mai are semne vitale, fiind declarat decesul, au anunţat Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. Cel mai probabil, turistul a suferit leziuni grave la coloana cervicală, în urma avalanşei.

„Din păcare, victima nu mai prezintă semne vitale, fiind decedată. Cel mai probabil a suferit leziuni grave la coloana cervicală în urma avalanşei”, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Potrivit acestora, nicio altă persoană nu a avut de suferit în urma incidentului.

UPDATE: Raed Arafat: Turistul surprins de avalanşă în Parâng ar fi fost găsit de salvamontişti, însă nu are semne vitale, aşteptăm confirmarea informaţiei

Turistul surprins de avalanşă în Munţii Parâng ar fi fost găsit de salvamontişti, însă nu mai avea semne vitale, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, precizând că aşteaptă confirmarea informaţiei.

„Din informaţiile noastre, persoana ar fi fost fost recuperată, dar, din păcate, nu prezintă semne vitale şi nu se mai poate face nimic. Aceasta este informaţia, dar urmează să fie confirmată în 30-45 de minute”, a declarat Arafat.

El a mai spus că în zonă nu este posibilă intervenţia cu elicopterul SMURD din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile – viscol şi ceaţă densă.

Doi turişti, surprinşi de avalanşă în Parâng. Unul dintre ei este dat dispărut

Salvamont România anunţă că persoană este dată dispărută după ce a fost surpinsă de o avalanşă ce a avut loc în masivul Parâng.

Colegii celui prins sub zăpadă îl caută, iar o echipă de salvamontişti din baza Salvamont din Rusu se îndreaptă către locul evenimentului.

Alte echipe de intervenţie se formează în judeţul Hunedoara, iar o echipă se formează în Gorj pentru o eventuală intervenţie pe versantul sudic.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a afirmat că este vorba despre trei turişti din Bucureşti care au mers în drumeţie în acea zonă deşi fuseseră avertizaţi de salvamontişti că există risc de avalanşă.

„Este vorba de un bărbat dispărut, care făcea parte dintr-un grup de trei persoane care a pornit vineri dimineaţă într-un traseu în Masivul Parâng, zona Vârfului Cârja. Bărbaţii se aflau în drumeţie, deşi au fost anunţaţi de salvamontişti că nu este o vreme potrivită pentru plimbări pe munte. În cel mai scurt timp de la anunţul pe 112, s-a format o echipă de prim răspuns, alcătuită din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani care au pornit spre locul producerii avalanşei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.