Alertă insolită în Elveţia. Oamenii sunt atacaţi şi muşcaţi de un castor agresiv

Elveţienii care fac baie în râul Rin sunt în pericol de a fi muşcaţi de un castor, două persoane ajungând la spital după atacurile acestuia.

22 iun. 2017, 19:00
Alertă insolită în Elveţia. Oamenii sunt atacaţi şi muşcaţi de un castor agresiv

Doi elveţieni au fost muşcate de castor în timp ce se scăldau în Rin în oraşul Schaffhausen, din nordul ţării. Incidentele au avut loc separat, în seara zilei de luni, 19 iunie. Un băiat în vârstă de opt ani a fost prima victimă, castorul muşcându-l de umăr şi de spate. Tatăl copilului a văzut la timp atacul castorului şi a intervenit pentru a-şi salva copilul după cum relatează cotidianul „Local”, care apare în Schaffhausen.

Câteva ore mai târziu castorul a muşcat de picior o femeie care se scălda în acelaşi loc. Femeia nu a văzut animalul, dar rănile sale sunt identice cu cele ale băiatului. Muşcăturile au fost atât de puternice, încât ea a avut nevoie de copci.

În urma acestor episoade insolite, autorităţile locale intenţionează să instaleze pe malul râul afişe de avertizare. Zoologii din regiune spun că atacurile castorilor asupra oamenilor sunt foarte rare, animalele devenind agresive când consideră că ele sau puii lor se află în pericol.