Alertă meteo pe LITORAL: Va ploua în 24 de ore cât într-o lună

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ploi torenţiale pentru Tulcea şi Constanţa. De asemenea, meteorologii au emis avertizare de vreme severă imediată pentru mai multe localităţi.

03 iul. 2015, 08:31

În intervalul 3 iulie, ora 20 – 4 iulie, ora 20, va ploua pe arii extinse în regiunile din sud-estul ţării, iar în Dobrogea cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local se vor cumula peste 50…70 l/mp. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze larafală de 60…65 km/h.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta local în sud-estul teritoriului şi în după-amiaza zilei de 3 iulie, iar cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp se vor înregistra izolat şi în sudul Moldovei şi în estul Munteniei.

(w500) Cod galben

De asemenea, între orele 13:10 – 14:10, în judeţul Tulcea – arealul delimitat de localitățile: Nufarul, Valea Nucarilor, Baia, Beidaud, Stejaru, Babadag, Slava Cercheza, Izvoarele, Frecatei, dar şi în judeţul Constanţa, arealul delimitat de localitățile: Mihai Viteazu, Istria, Cogealac, Targusor, sunt aşteptate cantităţi de precipitaţii ce vor depăși 20 – 25 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.