ALERTĂ METEO pentru weekend: Ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină în centrul, sudul, estul ţării şi în toate zonele montane, de vineri până sâmbătă noapte.

26 mai 2017, 09:40
ALERTĂ METEO pentru weekend: Ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină

ANM a emis o nouă alertă meteo. Începând de vineri, ora 11.00, până sâmbătă, ora 23.00, instabilitatea atmosferică se va accentua, vor fi ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină, în centrul, sudul şi estul ţării, precum şi în toate zonele montane.

VEZI PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Astfel, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

Citeşte şi Prognoza meteo a verii. Ce temperaturi vor fi în lunile iunie, iulie şi august. Date noi de la meteorologi VIDEO

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, un nou cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară.

Citeşte şi COD GALBEN de INUNDAŢII în mai multe zone din ţară