Alexandru Jula se află în stare critică. Mesajul trist apărut pe contul cântăreţului

Cunoscutul artist de muzică ușoară Alexandru Jula se afla în stare critică miercuri seară, la vârsta de 83 de ani, după ce luni, 28 mai, a fost trasportat la spital la scurt timp după ce i s-a făcut rău în scara blocului.

30 mai 2018, 20:07
Alexandru Jula se află în stare critică. Mesajul trist apărut pe contul cântăreţului

UPDATE. Situaţia cântăreţului Alexandru Jula este incertă, după ce au apărut informaţii legate de decesul său, confirmate inclusiv de directorul Teatrului „Nicolae Leonard”, ulterior pe contul de Facebook al artistului fiind postat un mesaj de către persoane din familie, conform căruia la ora 23:00, starea sa de sănătate era gravă, dar că el este în viaţă.

La scurt timp după apariţia acestei informaţii, membri ai familiei cântăreţului au publicat, pe contul acestuia de Facebook, un mesaj prin care anunţă că acesta este în viaţă, dar că starea sa este gravă.

„MIERCURI 30 MAI 2018 23:00 – ALEXANDRU JULA este internat in stare grava . ESTE IN VIATA, ne rugam pentru sanatatea lui”, este mesajul postat pe contul de Facebook al artistului.


Alexandru Jula era internat, după ce i s-a făcut rău în scara blocului din Galați în care locuia. Vă reamintim că luni el s-a întors de la Cluj și era epuizat după un drum lung și obositor cu trenul.

„Apelul la numărul unic de urgenţă a fost înregistrat luni dimineaţă, la ora 7.30. Echipajul de pe ambulanţă i-a acordat primul ajutor, simptomele indică un accident vascular. Nu ştiu cât este de grav, dar avea deficit motor, era căzut atunci când a fost găsit”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, conform Mediafax.

Când s-a aflat că a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi, s-a vorbit despre faptul că Alexandru Jula ar fi suferit un accident vascular. Ulterior, surse din interiorul unității medicale au confirmat varianta echipajului de pe ambulanţă conform căreia artistul a suferit un accident vascular cerebral ischemic.

Alexandru Jula s-a născut pe 24 iulie 1934 în orașul Șimleu Silvaniei din județul Sălaj.

De-a lungul întregii sale cariere, artistul a înregistrat numeroase albume, a participat la diverse concursuri muzicale în ţară şi în străinătate şi a câştigat premii pentru interpretare. Cariera artistică a interpretului de muzică uşoară a început în 1954 când Alexandru Jula s-a alăturat trupei de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, iar în televizune a debutat în anul 1962.