Alexandru Lefter, fost inspector şef în cadrul ITRSV Focşani, reţinut în dosarul retrocedărilor din Buzău

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, potrivit Agerpres.

21 ian. 2015, 09:56
Alexandru Lefter, fost inspector şef în cadrul ITRSV Focşani, reţinut în dosarul retrocedărilor din Buzău

Este vorba despre Alexandru Lefter, carea fost reţinut în dosarul referitor la retrocedarea nelegală a peste 5.000 ha pădure din judeţul Buzău.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 20 ianuarie, ora 18.55, până la data de 21 ianuarie, ora 18.55, a inculpatului Alexandru Lefter, inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, la data săvârşirii faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, informează un comunicat al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 31 mai 2011 – 2 iunie 2011, Alexandru Lefter, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, a pretins inculpatului Gheorghe Ceteraş suma de 25.000 euro şi a primit de la acesta suma de 15.000 euro, în scopul semnării şi aplicării ştampilei instituţiei menţionate pe un titlu de proprietate eliberat de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Buzău, dar şi pentru urgentarea derulării acestei proceduri.

Avizarea de către ITRSV a titlurilor de proprietate privind terenurile forestiere este o condiţie prevăzută de lege.

„Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 21 ianuarie 2015, la Curtea de Apel Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicat.