Alimentarea cu gaze, reluată în oraşul Videle. Bolnavii din spital nu au mai fost transferaţi în alte unităţi medicale

Alimentarea cu gaze naturale a oraşului Videle, întreruptă sâmbătă timp de mai multe ore din cauza unui dop de gheaţă format pe ţeava de alimentare, a fost reluată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, astfel încât nu a mai fost nevoie ca pacienţii de la spitalul din localitate să fie transferaţi la alte unităţi sanitare.

08 ian. 2017, 08:23
Alimentarea cu gaze, reluată în oraşul Videle. Bolnavii din spital nu au mai fost transferaţi în alte unităţi medicale

Reprezentanţii operatorului care asigură alimentarea cu gaze naturale a oraşului Videle din judeţul Teleorman au reuşit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, să repare avaria produsă pe reţea din cauza temperaturilor foarte scăzute, potrivit news.ro. Astfel, alimentarea cu gaze a oraşului Videle a fost reluată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, consumatorii din Videle au început să primească din nou gaze naturale începând cu ora 24.00, astfel încât nu a mai fost nevoie de transferul pacienţilor internaţi la spitalul din Videle.

După ce situaţia a reintrat în normal, forţele ISU, care timp de câteva ore au aşteptat, fiind pregătite să îi transfere pe toţi cei 73 de pacienţi aflaţi în spital în momentul producerii avariei, s-au retras.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, la Videle au fost trimise, pentru a asigura orice situaţie de urgenţă, o autospecială de transport victime multimple, cinci ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie şi comandă cu 23 de angajaţi ai ISU Teleorman, precum şi cinci ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi trei autospeciale de transport victime multiple de la ISU Bucureşti-Ilfov.

În orele în care oraşul Videle a rămas fără alimentare cu gaze naturale, din spitalul din Videle au fost externaţi 11 copii din localitatec are au fost trimişi acasă cu tratament, iar alţi opt pacienţi, doi copii şi şase adulţi, au fost trimişi la alte spitale.
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, anunţa, sâmbătă, că sunt probleme cu furnizarea gazului în localitatea Videle, cel mai probabil din cauza unui dop de gheaţă pe ţeava de alimentare, fiind afectat şi spitalul, precum şi un cămin pentru persoane cu dizabilităţi.