Alimente pe care le consumi la ore greşite

Alimentele sunt ajutorul cel mai de preț al sănătății tale. Momentul în care alegi să le consumi poate face diferența dintre sănătate și boală.

01 aug. 2017, 07:15
Alimente pe care le consumi la ore greşite

Dacă vrei să te bucuri de toți nutrimenții pe care natura ți i-a pus la dispoziție este necesar să acorzi o atenție deosebită calităților sale nutriționale și să urmărești fenomenul cauză efect.

Orice aliment consumat la momentul potrivit poate fi o cărămidă la consolidarea sănătății și stării de bine.

Laptele, înainte de culcare

Nu doar o dată ai auzit de celebrul lapte înainte de culcare. Un pahar de lapte calduț te va ajuta să te relxezi iar pe timpul nopții celulele vor avea suficient timp la dispoziție pentru a extrage nutrimenții necesari pentru ca tu să începi ziua cu energie.

Dacă în schimb alegi să îl consumi dimineața, aceasta va îngreuna digestia, îți va crea senzația de disconfort abdominal.

Înlocuiește celebrul bol de lapte cu cereale cu piureul de fructe cu cereale.

Orezul, la masa prânzului

În timpul zilei metabolismul tău este mult mai activ și furnizează mai multă energie dacă ai reușit peste noapte să te odihnești corespunzător.

Astfel este indicat ca la ora prânzului să optezi pentru o porție de orez. Evită să îl consumi la cină, cantitatea de carbohidrați pe care aceasta ți-o va furniza te poate „ajuta” să asimilezi mai ușor surplusul de kilograme și va fi responsabil de disconfortul din timpul nopții.

Brânza dulce ajută digestia

În timpul zilei brânza dulce va contribui la ameliorarea activității sistemului digestiv, mai ales datorită probioticelor care ajută intestinele să funcționeze corespunzător.

În schimb dacă alegi să o consumi seara aceasta poate să îți cauzeze probleme ale tractului respirator, afectând sistemul imunitar deoarece probioticele din ea nu sunt asimilate corespunzător de către organism.

Dulcele, startul matinal

Dacă nu poți să elimini de tot dulcele din viața ta alege măcar să le consumi la prima ora a dimineții când stomacul are o activitate mult mai intensă mai ales în intervalul orar 7-9. Între aceste ore glicemia organismului este mai puternică și poate contracara cu succes efectul dulcelui asupra organismului tău.

Dacă înainte de culcare optezi pentru o ciocolată sau un ceai cu mult zahăr, în timp kilogramele se vor asimila fără să știi când și în ce fel.

Leguminoasele sunt pentru cină

Datorită conținutului bogat de fibre, dacă alegi să le consumi seara acestea vor ajuta digestia și vor contribui la scăderea nivelului de colesterol rău din organism și te vor ajuta de asemenea să ai un somn mai bun, oferindu-ți mai repede senzația de sațietate.

Dimineața acestea pot crește apetitul și vei cădea mult mai ușor pradă tentațiilor culinare.

Fructele, dimineața

Merele de exemplu sunt ideale pentru a-ți începe ziua cu ele, elimină constipația datorită pectinelor conținute de coaja acestora, eliminând și carninogenii din organism.

Iar bananele vor ajuta procesul de digestie pentru că și ele se bucură de un conținut bun de fibre și în plus sunt un bun antiacid natural care se comportă precum un pansament gastric oferindu-ți tot odată și un plus de energie.

Află ce trebuie să conțină un mic dejun sănătos AICI