Alina Gorghiu: „Nu voi solicita pază de la SPP”

Alina Gorghiu, copreședinte  PNL, spune că nu va solicita pază de la SPP, în condițiile în care o ordonanță de urgență publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial prevede că președinții de partide parlamentare au dreptul la escortă din partea Serviciului de Protecție și Pază.

28 oct. 2015, 17:52
Alina Gorghiu: „Nu voi solicita pază de la SPP”

„Nu voi solicita pază de la SPP, deși ordonanța de urgență a guvernului deschide această posibilitate pentru liderii de partide. Nu am beneficiat niciodată de pază și protecție și cred că ea trebuie rezervată doar demnitarilor de rang înalt. Cu decență și fără abuzuri.

Am spus de altfel acest lucru încă de acum două săptămâni, când am fost întrebată de jurnaliștii din Turnu Severin în timpul unei vizite în județul Mehedinți”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI CSAT a avizat ordonanţa de urgenţă privind protecţia SPP. Iohannis : Mi s-a părut o idee bună

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că CSAT a dat aviz ordonanţei de urgenţă care prevede că Serviciul de Protecţie şi Pază va putea asigura protecţie şi în cazul unor demnitari și foști demnitari, inclusiv președinți ai partidelor parlamentare, la cererea acestora, cu aprobarea CSAT.

Guvernul a aprobat, pe 14 octombrie, o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că liderii partidelor parlamentare vor avea şi ei dreptul la pază SPP, gratuit, la cerere şi cu aprobarea CSAT.