Amânarea Legii Salarizării ar putea costa statul 1 MILIARD de lei pe an

Întârzierea aplicării legii salarizării ar putea costa statul roman 1 miliard de lei pe an. Asta pentru că sunt aproape 300 de mii de bugetari care vor merge în instanță să dea statul român în judecată pentru că sunt angajați cu funcții, experiență și responsabilități diferite, dar iau același salariu.

03 mart. 2016, 09:14
Amânarea Legii Salarizării ar putea costa statul 1 MILIARD de lei pe an

În acest moment sunt 26 de clase de salarizare care se suprapun. Problema se va acutiza de la 1 mai când salariul minim va creşte la 1.250 de lei şi vom avea atunci 29 de clase de salarizare. Totul s-ar rezolva dacă s-ar aplica controversata lege a salarizării, însă acest lucru nu se poate întâmpla deocamdată. Sute de mii de angajaţi bugetari se află în situaţia de a încasa acelaşi salariu deşi au pregătiri diferite şi experienţă diferită.

„Comisia interministerială care s-a făcut şi toate audierile ministerelor aveau ca scop identificarea disfuncţionalităţilor. Practic, memorandumul de constituire a comisiilor a identificat şase disfuncţionalităţi şi acestea dacă s-ar corecta ar costa undeva între 1-1,2 miliarde de lei pe an. Trebuie să existe o voinţă politică. Încadrarea defectuasă a fost sancţionată de Curtea Constituţională în decembrie 2015 care a prevăzut drepturile lucrătorilor legate de proasta aplicare a legii”, a declarat Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa.