Ambarcaţiune cu migranţi scufundată în Grecia: 242 au fost salvaţi, 11 morţi

Garda de coastă greacă a salvat 242 de migranți după ce ambarcațiunea din lemn în care se aflau s-a scufundat miercuri în largul insulei Lesbos, dar cel puțin trei persoane s-au înecat, printre care și doi copii, informează autoritățile, citate de Reuters.

29 oct. 2015, 04:15
Ambarcaţiune cu migranţi scufundată în Grecia: 242 au fost salvaţi, 11 morţi

UPDATE: Bilanțul naufragiului unei ambarcațiuni de lemn, care a încercat să treacă miercuri din Turcia în insula grecească Lesbos, din Marea Egee, a crescut la 11 morți și cel puțin 40 de persoane date dispărute, a anunțat joi presa greacă, transmite DPA. 

„Nu avem încă o imagine completă a numărului de oameni care sunt dispăruți”, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii de coastă. 

Un bărbat și doi băieți au fost găsiți înecați și a fost declanșată o amplă operațiune de căutare în urma a ceea ce pare a fi cea mai mare catastrofă maritimă de la începutul masivului aflux de refugiați din acest an. 

Peste 500.000 de refugiați și migranți au intrat în Grecia ajungând pe una dintre insulele sale din ianuarie, tranzitând apoi spre Europa centrală și de nord în ceea ce a devenit cea mai mare criză umanitară de pe continent de decenii întregi. 

Afluxul a crescut și mai mult recent, în condițiile în care refugiații încearcă să ajungă în Europa înaintea de venirea iernii, traversând porțiunea scurtă dintre Turcia și Grecia în ambarcațiuni supraaglomerate de mici dimensiuni. 

„Aceste tentative demne de laudă ale Gărzii de coastă de a salva refugiați pe mare este pe cale să se transforme într-o operațiune constantă de localizare și recuperare a unor refugiați înecați”, a declarat ministrul grec al marinei civile, Thodoris Dritsas.