Ambasada Italiei scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Bucureşti

Ambasada Italiei scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Capitală, aflat pe Calea Victoriei pentru suma de 5.525.700 de euro. Misiunea diplomatică la Bucureşti mai scoate la vânzare alte cinci proprietăţi.
Iulian Tudor
10 apr. 2017, 12:21
Ambasada Italiei scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Bucureşti

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat luni, că scoate la licitaţie şase proprietăţi – două în Bucureşti şi câte una la Galaţi, Brăila, Târgovişte şi Constanţa.

Prima proprietate scoasă la vânzare se află la Târgovişte, pe Calea Domnească nr. 165 şi se vinde cu 45.841 de euro, la Galaţi proprietatea scoasă la vânzare de Ambasada Italiei se află pe strada Gării nr. 38, iar preţul este de 91.617 de euro, la Brăila este scoasă la vânzare o proprietate de pe strada R.S. Campiniu nr. 35, preţul fiind de 86.446 de euro, iar la Constanţa Ambasada Italiei scoate la vânzare, cu preţul de 505.222 de euro, un imobil în stare de degradare, cu teren de 577 de metri pătraţi, aflat pe bulevardul Mamaia nr. 42. De altfel, toate aceste proprietăţi sunt imobile aflate în stare de degradare, potrivit anunţului Ambasadei Italiei.

În Bucureşti, Ambasada Italiei scoate la vânzare Parcul Nicolae Iorga, în suprafaţă de 3.087 de metri pătraţi, aflat pe Calea Victoriei la nr. 184-188, preţul cerut fiind de 5.525.700 de euro.

În Parcul Nicolae Iorga se află trei monumente – în centru, bustul poetului Nichita Stănescu, realizat în 1984, iar în spatele acestuia se află o cruce mare de marmură albă, o troiţă din 2011 cu triplă semnificaţie: dedicaţie marelui istoric Nicolae Iorga, eroilor neamului şi Lemnului Sfintei Cruci din biserica Sfântul Vasile cel Mare, aflată în apropiere.

Înspre strada Nicolae Iorga este şi bustul lui Ion Ghica, diplomat şi om politic român. Este amplasat de mai bine de un secol vizavi de Palatul Ghica-Grădişteanu, reşedinţă somptuoasă de final de secol XIX.

„Acum aud de la dumneavoastră că se vinde. Nu ştiam. Dar ce ne mai mirăm. Ar fi păcat să îl cumpere cineva care să construiască aici un bloc pentru că vine atâta lume aici. O doamnă vine de 36 de ani în parc, când va afla o să se supere”, spune paznicul din parc.

Parcul Nicolae Iorga – care până anul trecut s-a aflat în administrarea Primăriei Sector 1 – se află în vecinătatea Bisericii „Sf. Nicolae” şi vizavi de Hotelul Moxa.

Cea de a doua proprietate din Capitală pe care Ambasada Italiei o scoate la vânzare, la un preţ de 1.744.600 de euro,este un teren în suprafaţă de 1133,57 de metri pătraţi, aflat în strada Luigi Cazavillan nr. 26-28.

Ambasada Italiei spune că îşi rezervă dreptul de a efectua vânzarea chiar şi în cazul în care va există o singură ofertă considerată valabilă, conformă şi adecvată, precum şi dreptul de a anula, de a suspenda sau de a revoca procedura de licitaţie în orice etapă, conform legislaţiei în vigoare, se arată în anunţul de licitaţie.

Ofertele se pot depune la Biroul Administrativ al Ambasadei Italiei la Bucureşti până la data de 15 mai, ora 12.00.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Satul în care oamenii fac bani din pietre. Afacerea neobișnuită din care trăiesc locuitorii
Capital.ro
Anunț trist despre CORNEL DINU. Vestea, dată chiar de Cristi Borcea: E cea mai mare DURERE a mea
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase şi ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii cu MAȘINI DIESEL. Verificarea se face la intervale regulate
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'