Ambasadorul Republicii Moldova, decorat de Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de decorare a ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Iurie Reniță, informează Administrația Prezidențială.

06 iul. 2015, 15:14
Ambasadorul Republicii Moldova, decorat de Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”

Astfel, în semn de „înaltă apreciere pentru contribuția personală pe care a avut-o la dezvoltarea relațiilor de cooperare economică, culturală și politică dintre România și Republica Moldova”, șeful statului a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce lui Iurie Reniță, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Olanda schimbă ambasadorul din România

Miercuri, 1 iulie, șeful diplomației române l-a primit în vizită de rămas bun pe ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, cu prilejul încheierii misiunii sale la București, a informat MAE, printr-un comunicat difuzat în ziua respectivă.

Potrivit sursei menționate, ministrul Afacerilor Externe a apreciat „în mod deosebit” activitatea ambasadorului, într-o perioadă de dezvoltare „fără precedent” a dialogului politic bilateral la nivel înalt, a cooperării sectoriale din numeroase domenii și a realizării de proiecte concrete de colaborare între România și Republica Moldova.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se întâlneşte marţi cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, la Suceava

„Ministrul Bogdan Aurescu a arătat că extinderea și apr:ofundarea relațiilor bilaterale a fost cu atât mai dinamică în această perioadă cu cât mandatul ambasadorului Iurie Reniță a coincis cu primii cinci ani de aplicare a Declarației Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, mai preciza comunicatul MAE, difuzat pe 1 iulie.