Ambulanţa, chemată de urgenţă la procesul fraţilor Cămătaru. Sile a avut nevoie de îngrijiri medicale

Scene de maximă tensiune pentru fraţii Cămătaru. Cei doi au mers sâmbătă în faţa judecătorilor pentru a afla dacă primesc mandat de arestare preventivă, acuzaţi că şi-au călcat în picioare un rival pe holul Curţii de Apel. După câteva ore de aşteptare, o ambulanţă a fost chemată de urgenţă pentru a-i oferi asistenţă medicală lui Sile Cămătaru.

29 aug. 2015, 19:56
Ambulanţa, chemată de urgenţă la procesul fraţilor Cămătaru. Sile a avut nevoie de îngrijiri medicale

Fraţii Cămătaru aşteaptă cu sufletul la gură senţinţa judecătorilor. Potrivit România TV, după mai multe ore de audieri, Sile Cămătaru a chemat o ambulanţă pentru că se simţea rău. Medicii au decis că el trebuie transportat la spital.

Sile Cămătaru chiar a fost lăsat două ore în libertate, pentru că îi expirase ordonanţa de reţinere. A venit insă singur la judecătorie, să afle dacă va primi mandat. În schimb fratele său a fost dus de la audieri la judecătorie direct cu duba poliţiei.

Procurorii îi acuză pe Sile şi Nuţu Cămătaru, că au lovit un bărbat cu pumnii şi picioarele în faţă, pe holurile Curţii de Apel. Incidentul a avut loc joi.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor:

B.V. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art.193 alin.2 C.p. şi art.371 C.p. cu aplic. art.41 alin.1 C.p., art.38 alin.1 C.p. şi art.77 alin.1 lit. a C.p.
B.I. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art.193 alin.2 C.p. şi art.371 C.p. cu aplic. art.41 alin.1 C.p., art.38 alin.1 C.p. şi art.77 alin.1 lit. a C.p.
S.A.I. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art.193 alin.2 C.p. şi art.371 C.p. cu aplic. art.41 alin.1 C.p., art.38 alin.1 C.p. şi art.77 alin.1 lit. a C.p.
C.G.D. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art.193 alin.2 C.p. şi art.371 C.p. cu aplic. art.38 alin.1 C.p. şi art.77 alin.1 lit. a C.p.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
În data de 27.08.2015, în jurul orei 11:30, aflându-se în incinta Curții de Apel București, situată în mun. București, Splaiul Independenței nr. 5, Sector 4, suspecţii B.I., B.V., S.A.I. şi C.G.D. l-au agresat fizic, lovindu-l în mod repetat cu pumnii şi picioarele în zona feţei, pe persoana vătămată B.G.V., care se afla în aceeaşi locaţie, în calitate de inculpat într-un dosar penal şi care a suferit leziuni traumatice pentru a căror vindecare necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale, conform constatărilor preliminare emise de către I.N.M.L. Mina Minovici. Astfel, prin acţiunea lor, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică în instituţia menţionată.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi răspunderii penale a inculpaţilor.