Ameninţări de război: „Nu trebuie să existe alte forţe militare în zona de separare”. Întrevedere de urgenţă cu Vladimir Putin

Israelul va împiedica orice tentativă de încălcare a frontierelor sale, a avertizat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, înaintea întâlnirii sale cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Moscova, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
11 iul. 2018, 17:58
Ameninţări de război: „Nu trebuie să existe alte forţe militare în zona de separare”. Întrevedere de urgenţă cu Vladimir Putin

Întrevederea cu Vladimir Putin se va concentra pe evenimentele din Siria şi Iran, a adăugat şeful executivului israelian. ”Vom discuta despre Siria, despre Iran şi despre nevoile de securitate ale Israelului. Apreciez foarte mult legătura directă, nemijlocită şi excelentă pe care o am cu preşedintele rus”, a declarat Netanyahu.

Israelul a ocupat o mare parte din Platoul Golan în războiul cu Siria din 1967 şi l-a anexat, măsură care nu a fost recunoscută la nivel internaţional. Guvernul Netanyahu a declarat în termeni clari că nu va ceda Platoul Golan şi face demersuri pentru ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra respectivului teritoriu.

Luna trecută, ONU a prelungit mandatul forţei sale de supraveghere a Platoului Golan (UNDOF), iar miercuri le-a solicitat tuturor părţilor să respecte prevederile armistiţiului în vigoare de 44 de ani.

”Nu trebuie să existe alte forţe militare în zona de separare decât cele ale UNDOF”, a declarat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite.