ANAR: Plajele sunt pregătite pentru sezonul estival în proporţie de 70%. Licrările se vor finaliza până la 1 mai

Plajele litoralului românesc sunt pregătite pentru sezonul estival în proporție de 70%, iar lucrările vor fi încheiate până la data de 1 mai, a anunțat, joi, Administrația Națională 'Apele Române' (ANAR), într-un comunicat de presă.

30 mart. 2017, 16:04
ANAR: Plajele sunt pregătite pentru sezonul estival în proporţie de 70%. Licrările se vor finaliza până la 1 mai

Potrivit sursei citate, până la ora actuală, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate, iar conform planificărilor preliminare se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi încheiată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere.

ANAR precizează că activitățile de pregătire a plajelor au fost demarate, începând cu data de 20 februarie 2017, și vor fi finalizate până la data de 1 mai 2017. Astfel, până la data de 15 aprilie 2017, vor fi amenajate și predate conform clauzelor contractuale către utilizatorii de plaje, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca ulterior, să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract.

‘Lucrările de pregătire a plajelor constau, printre altele, în: pregătirea terenului (curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei și a deșeurilor de orice natură etc.), săpătura mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție, demontarea gardurilor de stuf și nivelarea mecanizată și refacerea profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece. La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acționează zilnic (inclusiv sâmbăta și duminica) cu utilaje și personal din cadrul A.B.A. Dobrogea — Litoral (inclusiv personal delegat din cadrul ABADL, din județ, respectiv formațiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud și Mihail Kogălniceanu — S.G.A. Constanța și din cadrul S.G.A. Tulcea)’, se arată în comunicatul ANAR.

Acțiunile de pregătire a plajelor se desfășoară concomitent pe trei tronsoane, respectiv: Tronson 1 (Năvodari — Mamaia — Constanța) — finalizat în proporție de 60%, Tronson 2 (Agigea — Eforie — Costinești — Tuzla) — finalizat în proporție de 70% și Tronson 3 (23 August — Mangalia — 2 Mai — Vama Veche) — finalizat în proporție de 80%.