ANCHETĂ la un centru pentru copii cu handicap din Dâmboviţa. Supraveghetorii, acuzaţi că îi bat pe copii

Doi supraveghetori de la Centrul social pentru copii cu handicap grav şi accentuat din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au fost suspendaţi după ce au fost acuzaţi că îi bat pe copiii internaţi în centru, poliţiştii deschizând o anchetă în acest caz.

04 mart. 2016, 18:59
ANCHETĂ la un centru pentru copii cu handicap din Dâmboviţa. Supraveghetorii, acuzaţi că îi bat pe copii

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa, Cerasela Gurgu, a declarat, vineri, pentru News.ro, că la începutul acestei săptămâni conducerea DGASPC, instituţie în subordinea căreia se află Centrul social de la Găeşti, a aflat dintr-un ziar local despre presupuse abuzuri care ar avea loc asupra copiilor din acest centru.

O echipă de control a mers la Găeşti şi a discutat cu copiii din centru, doi dintre ei afirmând că au fost bătuţi de cei doi supraveghetori.

„În urma declaraţiilor copiilor, echipa de control a constatat că există suspiciuni de abuz referitoare la doi supraveghetori de noapte. Totul a fost în urma declaraţiilor copiilor şi în acest moment au fost suspendate raporturile de muncă ale celor doi supraveghetori şi a fost anunţată Poliţia”, a declarat Cerasela Gurgu.

Ea a precizat că acei doi supraveghetori în privinţa cărora există suspiciuni de abuzuri asupra copiilor nu au fost transferaţi la un alt centru din cadrul DGASPC, ci nu se mai prezintă la locul de muncă şi nici nu primesc salariu.

Oficiali ai Poliţiei Judeţene Dâmboviţa au declarat că Serviciul de Investigaţii Criminale face cercetări în privinţa presupuselor abuzuri de la Centrul social din Găeşti, ancheta fiind în derulare.

Totodată, alţi copii internaţi în centru se plâng de faptul că ei sunt cei care trebuie să facă munca unora dintre angajaţi. Unii dintre copii susţin că ei sunt cei care trebuie să aibă grijă de cei mai mici şi să se ocupe de curăţenie în centru, ei spunând că, în cazul în care nu se supun, sunt bătuţi.

Complexul de servicii sociale de la Găeşti, aflat în subordinea DGASPC Dâmboviţa, include un centru de plasament pentru copii cu dizabilităţi, un centru de primire în urgenţă pentru copii cu handicap sever şi un centru de zi tot pentru copii cu dizabilităţi. În prezent, în acest complex se află 40 de copii, dintre care 30 cu handicap grav şi 10 cu handicap accentuat.