Andre Villas-Boas a abandonat la Raliul Dakar. Aventura antrenorului lusitan a durat doar patru zile

Sam Sunderland, câştigătorul ediţiei precedente la clasa moto, şi antrenorul de fotbal Andre Villas-Boas, participant în premieră la auto, au abandonat, marţi, Raliul Dakar.

10 ian. 2018, 08:25
Andre Villas-Boas a abandonat la Raliul Dakar. Aventura antrenorului lusitan a durat doar patru zile

Sam Sunderland a căzut în etapa a patra, într-o groapă, în deşerul peruan Ica, în timp ce căuta un punct de control. Potrivit managerului echipei KTM, Alex Doringer, britanicul a mai mers încă cinci kilometri, înainte de a abandona din cauza durerilor la spate şi a faptului că nu îşi mai simţea picioarele. Motociclistul a fost preluat şi transportat de un elicopter. Sunderland şi-a revenit, dar fost trimis la un spital din Lima, pentru investigaţii.

Înaintea etapei a patra, de 330 de kilometri, Sam Sunderland conducea în clasamentul general cu un avans de peste patru minute şi jumătate. El câştigase două dintre primele trei etape.

Francezul Adrian van Beveren (Yamaha) s-a impus în etapa a patra şi conduce acum în clasamentul general, după retragerea lui Sunderland.

Tot în etapa a patra a abandonat fostul antrenor al echipelor FC Porto, Tottenham, Chelsea şi Zenit, care participa în premieră, la clasa auto, la volanul unui autovehicul 4×4 al echipei Toyota Overdrive. Clasat pe locul 41 după trei etape, Villas-Boas (copilot Ruben Faria) nu s-a descurcat pe dunele din apropierea portului San Juan de Marcona, suferind dureri lombare şi având şi el nevoie de intervenţia elicopterului pentru preluarea de pe traseu. La bivuac, medicii nu au constatat probleme medicale majore la pilotul portughez.

Andre Villas-Boas a părăsit, în noiembrie trecut, echipa chineză Shanghai SIPG, pentur a participa la Raliul Dakar. El compara terminarea celui mai greu raliu din lume cu câştigarea unei competiţii fotbalistice majore. Villas-Boas va lua o pauză până în aprilie, când va studia oferte pentur a reveni pe banca tehnică a unei echipe de fotbal.

Peste 50 de piloţi au abandonat deja în această competiţie, care se va încheia la 20 ianuarie.

Rezumatul etapei la clasa auto: