Angajaţii P&G România: susţinerea comunităţii este parte din ADN-ul companiei

În Urlaţi, la câţiva kilometri de Ploieşti, Procter & Gamble inaugura în 2009 o fabrică de produse pentru îngrijirea părului, pentru mărci binecunoscute precum Head&Shoulders şi Pantene. Până acum, nimic special, am putea spune. Însă povestea nu s-a oprit aici. 

14 iun. 2016, 05:10
Angajaţii P&G România: susţinerea comunităţii este parte din ADN-ul companiei

Prin voluntariat şi pasiunea de a transforma lucrurile în bine, angajaţii P&G au făcut posibile  proiecte care au transformat radical viaţa locuitorilor din micul oraş prahovean – o şcoală tehnică ce oferă tinerilor oportunităţi reale de angajare după absolvire, un Club de Ştiinţe pentru elevii claselor a XI-a, un spaţiu mai frumos prin proiecte de amenajare urbană – o diversitate de abordări, dar un singur scop: o comunitate înfloritoare.

Cu trei ani în urmă, Procter & Gamble a devenit partener al organizaţiei Habitat for Humanity şi, împreună, au pus bazele unui şantier în Ploieşti, dedicat familiilor care au nevoie de o locuinţă, însă ale căror venituri modeste, deşi stabile, nu le permit obţinerea unui credit imobiliar. De atunci, prin implicarea constantă a angajaţilor companiei, visul unui spaţiu numit «acasă» a început să prindă contur.

La începutul lunii iunie, 40 de voluntari din cadrul P&G au făcut, plini de emoţie, un nou pas: au lucrat, alături de viitorii locatari, la finisarea locuinţelor în construcţie. Investiţia lor de timp şi efort a fost însă răsplătită din plin de bucuria de pe chipurile familiilor cu poveşti de viaţă impresionante – copii cu performanţe şcolare de excepţie, deşi au o situaţie materială dificilă, cupluri solide pe care încercările vieţii de zi cu zi nu au făcut decât să le dea speranţă, oameni pentru care a deţine o casă decentă părea un ideal îndepărtat.

Pe şantierul de lângă Ploieşti, voluntarii P&G au avut o zi plină, nu doar de activităţi, ci mai ales de satisfacţia de a contribui la construcţia unui viitor mai bun. Acest sentiment de mândrie este motivul pentru care, dincolo de orele de program, angajaţii găsesc întotdeauna resursele de a oferi ceva comunităţii din care fac parte”, a spus Cornelia Sofronie, Communication manager P&G Romania.

În mijlocul echipei Procter & Gamble, voluntariatul nu este o noţiune abstractă – este un mod de existenţă deprins cu succes, un răspuns firesc de solidaritate la problemele cu care cei din jur se confruntă. O filosofie specială, care schimbă tot mai multe destine.