Antena 3, AMENDATĂ pentru emisiunea în care Julio Iglesias Jr. a fost pus să spună „Jos Băsescu”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, să sancţioneze postul Antena 3 cu 15.000 de lei pentru emisiunea "Sinteza zilei" în care Julio Iglesias Jr. a fost pus să spună "Jos Băsescu!". De asemenea, în sancţionarea postului de ştiri, CNA a luat în calcul şi emisiunea "În gura presei", în care Mircea Badea l-a jignit pe Cătălin Prisăcariu.

22 sept. 2015, 12:58
Antena 3, AMENDATĂ pentru emisiunea în care Julio Iglesias Jr. a fost pus să spună „Jos Băsescu”

Amenda CNA vine la peste patru luni de la momentul cu Julio Iglesias Jr, scrie paginademedia.ro. Invitat în studioul Antenei 3 la un interviu în cadrul emisiunii Sinteza zilei, Mihai Gâdea a vrut să-l învețe pe cântăreț câteva cuvinte în limba română. „Pot să te învăț ceva în română?”, l-a întrebat Gâdea pe Julio Iglesias Jr. Cântărețul a aprobat, așa că Gâdea i-a și spus prime cuvinte: „Antena 3 e aici”, sintagmă repetată imediat de Julio Iglesias. „Jos Băsescu”, a continua Gâdea. „Jos Băsescu”, a repetat Iglesias, în râsetele celor din public.

La momentul respectiv, CNA a fost sesizat atât de telespectatori, cât și de reprezentantul artistului. Mihai Gâdea explica, pe Facebook, de ce l-a pus pe Julio Iglesis jr. să spună “Jos Băsescu”: “Am folosit două strigături din folclorul urban”, formule “devenite folclor”.

Avocatul postului Antena 3 a spus că Julio Iglesias Jr. este vinovat că a ajuns să spună “Jos Băsescu”, la îndemnul lui Mihai Gâdea: „Atunci când te numești așa cum s-a numit domnul și vii și faci furori mondial și te prezinți într-o emisiune în halul ăsta, ți-o meriți”, a spus avocatul Antenei 3, potrivit paginademedia.ro.

Pe lângă cazul Iglesias, Antena 3 a fost amendată și pentru o altă emisiune a postului, prezentată pe 5 aprilie de Mircea Badea. În programul respectiv, Mircea Badea l-a jignit pe Cătălin Prisăcariu:”De fiecare dată cînd o japiţă băsistă, sinistră se zvârcoleşte în chinuri, ne bucurăm! Yes! L-a dat afară pe jegos! (…) Este un fel de formă de viaţă, una dintre cele mai insalubre, mai puturoase în sensul că pute prin ecran. (…) L-a dat afară de la B1 pe Cătălin Prisecacariu. (…) Un rahat mai puţin în acelaşi labe…1″, a spus Mircea Badea.

Postul Antena 3 a fost sancţionat cu 15.000 de lei la propunerea membrului CNA Radu Herjeu.