Şcoli închise, marţi şi miercuri, din cauza ninsorilor. Anunţ important pentru elevi şi studenţi UPDATE

Şcoli închise. Codul portocaliu de viscol și ger este în vigoare în aproape jumătate de țară. Şcolile din mai multe judeţe rămân închise marţi şi miercuri. Astfel, elevii nu vor mai merge la şcoală în cele două zile în Brăila, Ialomiţa şi Olt. Marţi, vor fi închise şcolile din: Dolj, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Tulcea, Buzău și Teleorman, precum și în Capitală. De asemenea, cursurile vor fi suspendate şi marţi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

26 feb. 2018, 10:39
Şcoli închise, marţi şi miercuri, din cauza ninsorilor. Anunţ important pentru elevi şi studenţi UPDATE

UPDATE: Cursurile şcolare de la toate unităţile de învăţământ din judeţul Ialomiţa se suspendă marţi şi miercuri, au anunţat luni seara reprezentanţii ISU Ialomiţa.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, slt. Lăcrămioara Chirea, a declarat că „decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa după consultarea cu directorii unităţilor şcolare”.

„Având în vedere condiţiile meteorologice extreme de pe raza judeţului Ialomiţa, cursurile şcolare vor fi suspendate marţi şi miercuri”, a precizat sursa citată.

UPDATE: Unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea vor fi închise marţi din cauza viscolului, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit care pot primi copiii.

Cursurile vor fi suspendate, marţi, din cauza viscolului, şi în judeţul Buzău, a stabilit, luni seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere evoluţia fenomenelor meteo de luni, precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit luni seară în şedinţă extraordinară şi a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău în data de 27 februarie”, au anunţat autorităţile judeţene.

UPDATE: Autorităţile au decis luni suspendarea cursurilor în ziua de 27 februarie, pentru unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea, din viscolului şi gerului. Excepţie de la această măsură fac grădiniţele cu program prelungit care pot primi copiii.

Luni, elevii din judeţul Tulcea au mers la şcoală, fiind suspendate cursurile doar în două unităţi de învăţământ – şcoala gimnazială Beidaud şi şcoala gimnazială Casimcea.

UPDATE: Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), marți, 27 februarie, și miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Brăila și Olt.

De asemenea, marți, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman, precum și în Capitală. Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 26 februarie (oră de referință: 15:30), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

 

 

„Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-a hotărât ca la nivelul judeţului Brăila să fie suspendate cursurilor şcolare, în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Brăila, în perioada 27 – 28.02.2018„, se arată în informarea transmisă luni de ISU Brăila.

Cursurile vor fi recuperate ulterior, decizia fiind la latitudinea fiecări unităţi în parte.

Judeţul Brăila este sub avertizare cod galben de vreme rea, iar în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00, se va afla sub cod portocaliu.

Valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

 

Cursurile în învăţământul preunivesitar din judeţul Olt au fost suspendate începând de luni după-amiaza şi până miercuri inclusiv, pe durata avertizării meteo Cod portocaliu, informează un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, decizia de suspendare a cursurilor în perioada 26-28 februarie a fost luată luni, de inspectorul şcolar general al judeţului, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al ISJ Olt.

Luni dimineaţa unităţile şcolare au fost deschise, iar cursurile au fost suspendate pentru elevii care învaţă după-amiaza, în contextul condiţiilor meteo nefavorabile – temperaturi negative şi viscol.

„Având în vedere situaţia creată datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile ce s-au manifestat la nivelul judeţului Olt ce s-au manifestat începând cu data de 25 februarie 2018 (cod galben urmat de cod portocaliu şi temperaturi foarte scăzute), precum şi previziunile meteorologice nefavorabile pentru perioada următoare, care vizează întreaga rază teritorială a judeţului Olt, cu aprobarea Consiliului de administraţie, prin decizia nr. 81 emisă de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-a dispus suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt pentru zilele de luni, 26.02.2018, începând cu ora 13.00, marţi 27.02.2018 şi miercuri 28.02.2018”, se arată în comunicatul ISJ Olt.

  • Autorităţile covăsnene iau în calcul posibilitatea suspendării cursurilor şcolare în cazul în care se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute în următoarea perioadă.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de duminică a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile de protecţie a populaţiei în contextul codului portocaliu de ger anunţat de meteorologi şi a dispus identificarea persoanelor vulnerabile, respectiv a celor fără adăpost, precum şi a spaţiilor în care pot fi găzduite.

De asemenea, s-a discutat despre eventualitatea sistării temporare a cursurilor, în principal în învăţământul preşcolar, dacă se vor înregistra temperaturi extreme, a menţionat prefectul.

„Deocamdată nu s-au înregistrat probleme deosebite, situaţia este sub control (…) Dacă temperaturile vor coborî foarte mult, deci dacă se vor înregistra temperaturi extreme, atunci punctual se va lua în discuţie suspendarea temporară a cursurilor”, a declarat Sebastian Cucu.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că atât instituţiile publice, cât şi populaţia au asigurat combustibilul necesar pentru încălzire.

„Noi suntem obişnuiţi cu iernile geroase (…) Avem suficient combustibil şi pentru instituţiile publice şi pentru populaţie, garantăm că putem asigura serviciul termic în această perioadă”, a declarat Leca Băncilă.

Anul trecut, pe 10 ianuarie, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 32 grade Celsius, iar autorităţile locale au suspendat cursurile şcolare până când vremea s-a mai încălzit.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fusese atins din anul 1939.

Luni, 26 februarie, și marți, 27 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că unităţile de învăţământ din tot judeţul Constanţa rămân închise şi marţi.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ţinându-se cont de vremea rea prognozată de meteorologi şi pentru această noapte, dar şi prima jumătate a zilei de mâine.

În municipiul și în județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

Cursurile vor fi suspendate şi marţi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit unei informări a Biroului de presă al instituţiei de învăţământ superior.

„Activităţile didactice vor fi suspendate şi marţi, 27 februarie 2018. Cursurile stabilite pentru această dată vor fi reprogramate”, precizează sursa citată în informarea transmisă luni.