Arena Naţională rămâne ÎNCHISĂ. Ce au arătat ultimele TESTE efectuate de ISU

Arena Nationala ramane inchisa! Motivul? Acoperisul nu rezista la foc. Pompierii au constatat ca membrana din care este realizat acoperisul arde mai repede decat e prevăzut în contract. Astfel, spectatorii ar fi pusi in pericol.

09 feb. 2016, 21:23
Arena Naţională rămâne ÎNCHISĂ. Ce au arătat ultimele TESTE efectuate de ISU

Rezultatele efectuate de pompieri la membrana din care este realizat acoperisul arata ca una au promis constructorii si alta au instalat. Rezistenta la foc nu este cea promisa in documentele oficiale, spun surse din cadrul ISU. Cu alte cuvinte, acoperisul arde mai repede decat era prevazut in proiect. Totusi, Primaria Bucuresti sustine ca va incerca sa obtina autorizatia pentru securitate la incendiu.

Constructorul Max Bogl a cerut aviz de la pompieri pentru acoperisul Arenei Nationale sustinand ca va respecta un standard inalt de rezistenta la foc. El este numit diferit in normativele europene si romanesti insa in esenta se reduce la o litera: B. Acum, raportul de rezistenta la foc realizat in laboratoarele autorizate ISU spune ca rezistenta la foc este C, cantitatea de fum emanata este S2 iar picaturile arzande sunt D0. Ultimele doua sunt bune. Prima insa este motivul pentru care arena nu va fi autorizata de pompieri. Asta pentru ca la teste trebuia sa reiasa B, iar acest lucru nu s-a intamplat.

Solutia cea mai sigura si cea mai costisitoare este inlocuirea acoperisului. Costurile unei asemenea lucrari vor fi suportate fie de constructor, fie de beneficiar, adica de Primaria Bucuresti.