Arena Naţională s-a redeschis după patru luni şi jumătate. Stadionul a primit autorizaţie ISU

Arena Naţională a primit autorizaţie de funcţionare din partea ISU Bucureşti-Ilfov şi va putea găzdui din nou, după 133 de zile, competiţii sportive şi evenimente artistice.

18 mart. 2016, 14:34
Arena Naţională s-a redeschis după patru luni şi jumătate. Stadionul a primit autorizaţie ISU

Arena Naţională fusese închisă pe data de 6 noiembrie 2015, la o săptămână după incendiul de la Colectiv, când s-a constatat că nu are autorizaţie de funcţionare din partea IGSU.

Potrivit România TV, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a emis vineri autorizaţia de securitate la incendiu pentru Arena Naţională.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a emis pe 18 martie autorizaţia de securitate la incendiu pentru obiectivul Stadionul Arena Naţională.

Ca urmare a solicitării de emitere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi a completării dosarului aferent de către Primăria Municipiului Bucureşti, cu agrementul tehnic pentru cele două tipuri de membrane ale acoperişului, specialiştii din cadrul instituţiei noastre au analizat documentaţia acestui obiectiv, actualizată cu modificările efectuate în ultimii ani şi au concluzionat că în acest moment se îndeplinesc condiţiile pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu„, informează ISU.

Citeşte şi Primăria Capitalei, pagube uriaşe din cauza Arenei Naţionale. Ce sume de bani s-au pierdut până acum

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, confirmă primirea autorizaţiei pentru Arena Naţională. „Sunt bucuros că am reușit să obținem autorizația de la ISU. Am găsit stadionul închis, fără autorizație, iar acum, după câteva luni, am reușit să avem toate actele în regulă. Spectatorii și jucătorii pot intra pe stadion în deplină siguranță. Avem acum confirmarea că nu există niciun risc„, a scris edilul pe Facebook.