Arhiepiscopia Târgoviştei se modernizează: A lansat un memory stick de 16 GB cu rugăciuni

Arhiepiscopia Târgoviştei încearcă să ajungă mai aproape de credincioşi şi prin intermediul tehnologiei, după ce a lansat un memory stick de 16 GB pentru a promova imaginea Sfântului Nifon.

10 oct. 2017, 12:34
Arhiepiscopia Târgoviştei se modernizează: A lansat un memory stick de 16 GB cu rugăciuni

Reprezentanţii Arhiepiscopiei au declarat că stick-ul a fost creat în ediţie limitată, de circa 200 de bucăţi, şi a fost oferit unor participanţi la slujba Sărbătoririi Sf. Nifon din 11 august, de la Târgovişte.

„Stick-ul este lansat de Arhiepiscopia Târgovişte. Este o formă modernă de a promova imaginea Sfântului Nifon, sărbătoarea noastră. E normal ca biserica să utilizeze toate mijloacele de comunicare socială modernă pentru a promova valorile Evangheliei. Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, când a apărut tiparul, pe care Biserica l-a utilizat în misiunea ei. Stick-ul a fost special făcut pentru sărbătoarea Sf. Nifon. E vorba de 200 de bucăţi şi au fost date în dar unor participanţi la Sărbătoarea Sf. Nifon”, a declarat pr. Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, potrivit Adevărul.

Cu aceeaşi ocazie a fost lansată şi aplicaţia www.arhiepiscopiatargovistei.ro pentru dispozitivele cu sistem de operare Android. Aceasta fiind prima aplicaţie de ştiri religioase din judeţul Dâmboviţa.

Aplicaţia conţine cele mai noi ştiri, rugăciuni, cântări religioase, precum şi calendarul ortodox 2017.