Artistul care a suferit 4 operaţii pe creier, MĂRTURII CUTREMURĂTOARE: Sunt pregătit să şi mor

Cântăreţ de muzică populară şi prezentator de emisiuni de folclor, Aurelian Preda a trecut prin patru operaţii pe creier şi a fost de câteva ori în comă profundă. Are doar 46 de ani dar spune că e pregătit să moară în orice clipă iar experiențele dureroase prin care a trecut i-au schimbat complet viața.

29 apr. 2016, 06:30
Artistul care a suferit 4 operaţii pe creier, MĂRTURII CUTREMURĂTOARE: Sunt pregătit să şi mor

Am încercat să ţin ascuns acest lucru pentru că am vrut să-mi protejez familia, aşa cum e firesc, dar odată cu trecerea timpului m-am simţit tot mai rău, boala a intrat pe făgaşul ei, pentru că ea are un drum de parcurs şi lucrurile s-au schimbat în sens negativ în ce mă priveşte„, a declarat Aurelian Preda.

După cinci ani de la primele semne, cancerul i se cuibărise în creier şi făcea ravagii în organismul lui slăbit de boală. Puşi în faţa acestei realităţi dramatice, medicii i-au dat un verdict nemilos: şansele artistului de a mai trăi erau aproape de zero şi nimeni nu mai spera ca el să îşi revină.

Boala şi suferinţa îl dărâmase pe Aurelian Preda. Avea 40 de ani şi trei copii mici pe care spera să-i poată vedea crescând, alături de el. Gândul la copiii lui și dragostea lor necondiționată l-au ajutat pe Aurelian Preda să reziste tratamentelor chinuitoare dar şi celor mai negre gânduri în care l-a aruncat suferinţa.

Între timp, fiica mijlocie, Ana Maria, şi-a moștenit tatăl şi de fiecare dată când cântă alături de el pe scenă, artistul nu-şi poate stăpâni lacrimile.

A fost nevoie de patru operaţii pe creier pentru ca medicii să-i acorde o şansă sigură de a trăi. Între timp, Aurelian s-a împăcat cu boala şi cu Dumnezeu.

Eu m-am împrietenit cu această boală, o consider prietena mea şi un dar de la Dumnezeu. Sunt capabil să o duc mai departe. Asta nu înseamnă că nu sunt pregătit să şi mor, acum, mâine, peste o lună sau peste 10-20-30 de ani„, a mai spus artistul.

În timpul operațiilor, Aurelian a intrat în moarte clinică de câteva ori. În timpul comei, a trăit o experiență stranie. Îi auzea pe medici vorbind despre el, că nu mai are nicio șansă să supraviețuiască iar el încerca zadarnic să le spună că este acolo și că aude și vede tot ce se întâmplă. Și tot atunci, ca prin vis, a auzit o voce care îl încuraja, spunându-i că va pleca din spital pe picioarele lui și îi descria câteva evenimente care urmau să aibă loc în viitorul apropiat.

După ce medicii i-au dat vestea că a ieșit învingător în lupta cu cancerul, Aurelian Preda credea că lucrurile vor intra pe un făgaș liniștit. Dar nu a fost așa. O nouă tragedie i-a înnegurat sufletul și l-a pus la pământ. Și-a pierdut mama pe care o iubea nespus și pentru care ar fi făcut orice să o poată salva.

În decembrie 2011, cu jumătate de an înainte de moartea mamei sale, Aurelian Preda a presimțit că momentul despărțirii se apropie și a indicat cu precizie ziua în care aceasta va avea loc. De atunci, artistul spune că prețuiește altfel viața alături de cei dragi și se bucură de fiecare clipă petrecută alături de ei.