Şefa traficanţilor de sânge din Ialomiţa a fost ARESTATĂ preventiv. Alte asistente sunt cercetate în libertate

Şefa centrului de transfuzii din Ialomiţa a fost arestată preventiv pentru nu mai puţin de 21 de capete de acuzare. Asistentele care făceau parte din reţeaua condusă de ea şi care vindeau sânge muribunzilor au fost eliberate. Potrivit anchetatorilor, 7 oameni care aveau nevoie de sânge dar nu au avut bani să-l cumpere, au murit pe patul de spital.

11 iul. 2014, 11:07
Şefa traficanţilor de sânge din Ialomiţa a fost ARESTATĂ preventiv. Alte asistente sunt cercetate în libertate

Modul de operare al angajaţilor i-a şocat pe anchetatori, informează România TV. Aceştia împărţeau sângele după tot felul de criterii, de la poziţia socială a pacienţilor, până la etnia din care fac parte. De fiecare dată transfuzia de sânge se făcea contracost.

Citeşte şi Informaţii ŞOCANTE în cazul traficului cu sânge: şapte persoane au murit pentru că nu au primit transfuzii

Şapte oameni bolnavi, aflaţi pe masa de operaţie, au murit pentru că rudele lor nu au avut banii necesari pentru a cumpăra sângele. Dreptul la viaţă i-a fost refuzat şi unei fetiţe de 13 ani pe motiv că era de altă etnie. „Avem inclusiv pe criterii etnice…era in stare grava pe masa de operatie. Nu i s-a dat sange pentru ca era de o anumita origine etnica. Pentru a satisface nevoile de sange persoanelor care dadeau bani, luau sange din alta parte. Erau in stare foarte grava si cu toatae ca erau pe moarte nu li s a dat, sunt sapte persoane care au murit”, a spus un procuror DIICOT. 

Întreaga operaţiune era supravegheată îndeaproape chiar de directorul centrului de transfuzii.

La sfârşitul zilei, banii obţinuţi de la rudele disperate să-şi salveze bolnavii erau împărţiti între director, asistente şi medicii implicaţi.