Asociaţia Armelor de Foc din SUA a primit cele mai mari donaţii din ultimii 15 ani, la o lună după atacul armat din Florida

Asociaţia Armelor de Foc (NRA) din SUA a primit în luna martie donaţii de 2,4 milioane de dolari, cele mai mari din ultimii 15 ani, la doar o lună după atacul de la un liceu din Parkland, Florida, unde un elev a împuşcat mortal 17 persoane, informează site-ul postului BBC News.

25 apr. 2018, 09:13
Asociaţia Armelor de Foc din SUA a primit cele mai mari donaţii din ultimii 15 ani, la o lună după atacul armat din Florida

Valoarea donaţiilor strânse în martie de influenta organizaţie de lobby pentru arme de foc este cu 1,5 milioane de dolari mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Nu este pentru prima dată când în urma unor atacuri armate NRA primeşte donaţii mai substanţiale. În ianuarie şi februarie 2013, organizaţia a strâns donaţii de 1,1 milioane de dolari, respectiv 1,5 milioane de dolari, la scurt timp după masacrul de la şcoala Sandy Hook din Connecticut.

Asociaţia Armelor de Foc (NRA) oferă susţinere, inclusiv financiară, multor politicieni americani.

Printre cei mai mari beneficiari se numără senatorul republican de Florida, Marco Rubio, organizaţia cheltuind indirect peste 3 milioane de dolari pentru campania sa electorală, potrivit presei americane.

Pe de altă parte, grupurile care cer înăsprirea regimului armelor de foc nu au înregistrat o creştere semnificativă a veniturilor din donaţii după atacul armat din Florida, relatează BBC News online.