Asociaţia Magistraţilor din România, despre activitatea CSM: Nu putem încuraja modelul "afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul"

Publicat: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 19:01 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 19:16 // Sursa: romaniatv.net

Asociaţia Magistraţilor din România îşi exprimă nemulţumirea faţă de respingerea propunerii de verificare a aspectelor privind întâlnirile la sediul CSM după programul de lucru şi în afara datelor la care au avut loc şedinţele disciplinare între inspectori judiciari, judecători sau procurori.

Totodată, reprezentanţii magistraţilor sunt nemulţumiţi şi de respingerea propunerii de stabilire a cadrului care a permis "formarea şi întreţinerea ideii condiţionării procedurilor de recrutare a inspectorilor de renunţarea la acţiunile judiciare pornite de Inspecţia Judiciară împotriva CSM".

"AMR a spus clar, în repetate rânduri, că punctele de vedere pe care le exprimă nu sunt menite nici să facă apologia „războiului" în interiorul CSM – lucru cu totul de nedorit! – şi nici să dea apă la moara unora care ar avea de profitat din dezbinarea între judecători şi procurori. Însă, de dragul consensului călduţ nu pot fi sacrificate principii tocmai pentru că acestea au efecte imediate în realitatea în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. De dragul unei imagini feerice, nu putem încuraja modelul „afară-i vopsit gardu' şi înăuntru-i leopardu' " (...) Transformarea în reglementare legală, a propunerii de separare a carierelor judecătorilor şi procurorilor (în sensul de a nu mai duce la plen problemele ţinând de carierea şi drepturile acestora), susţinută constant de AMR, constituie o probă în acest sens", precizează Asociaţia Magistraţilor din România, într-un comunicat de presă.

Asociaţia Magistraţilor din România mai transmite că judecătorii şi procurorii au dreptul şi cer să ştie ce se întâmplă în interiorul CSM, considerând că, faţă de evenimentele din ultimele luni, nu au fost suficient informaţi, cu atât mai mult cu cât există instanţe în care şedinţele plenului nu pot fi urmărite de pe computerele din birouri, din cauză că serverul central nu permite accesarea acestora.

Citeşte şi CSM sesizează Inspecţia Judiciară privind posibilele presiuni ale şefei DNA, Parchetul General trimite la DNA plângerea Mihaelei Focică

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Asociaţia Magistraţilor din România CSM judecători procurori
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6589
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H