Aspiratoarele puternice, INTERZISE pe piaţă. De la 1 septembrie dispar aparatele mai puternice de 1.600 W

Aspiratoarele puternice vor fi interzise. Peste aproximativ o săptămână, multe dintre aspiratoarele performante nu vor mai fi fabricate. Potrivit unei reglementări a Uniunii Europene, care va intra în vigoare la începutul lunii viitoare, toate aparatele de putere mare vor fi interzise, pentru a se micşora consumul de energie electrică.

22 aug. 2014, 11:16
Aspiratoarele puternice, INTERZISE pe piaţă. De la 1 septembrie dispar aparatele mai puternice de 1.600 W

Aspiratoarele mai puternice de 1.600 W vor fi interzise in Uniunea Europeană începând de la 1 septembrie 2014. Companiilor nu vor mai avea voie sa vanda, sa importe sau sa produca aceste produse. Uniunea Europeană doreşte să micşoreze consumul de energie electrică. Unii spun că dacă aspiratoarele au o putere mai mică, acestea vor trebui să fie folosite un timp îndelungat, iar pe termen lung consumul va fi acelaşi.

Din păcate, din 2017 în magazine nu se vor mai găsi nici aspiratoare mai mari de 900 W.

Noua directiva va impune producatorilor sa puna un rating energetic pe fiecare aparat. mAcesta va ajuta cumparatorul sa cumpere un aspirator mai eficient, daca doreste. De la 1 septembrie, vor fi acordate sapte ratinguri, de la A la G. Acestea vor masura si performanta aparatului pe diverse suprafete: parchet, covor, mocheta, gresie etc.